Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

London Stock Exchange Group a venit la Bucureşti

guardian.ng
bursa Londra - London Stock Exchange

London Stock Exchange Group (LSEG) deschide la Bucureşti un centru de servicii pentru afaceri. Deja celebrul conglomerat financiar londonez a închiriat 3000 mp în zona Politehnicii şi a început să facă angajări – pentru început, 200 de specialişti, cu posibilitatrea ca, în timp, numărul acestora să ajungă la 400.

Pentru Ştefan Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, decizia finanţiştilor londonezi “confirmă potențialul economiei românești de a atrage investiții competitive, cu efecte vizibile în creșterea PIB-ului și în avansul pe lanțul valoric. Bucureștiul își face loc pe harta centrelor industriei financiare mondiale. Trebuie să profităm de aceste sinergii create pentru a dezvolta piața de capital din România, ca o opțiune reală de finanțare pentru mediul privat.”

Noul centru angajează personal pentru Business Services Ltd (BSL), care furnizează servicii în domeniul tehnologiilor, al serviciilor de date, precum şi al funcţiilor de suport corporativ. Încă din mai 2018, London Stock Exchange Group a decis ca Bucureștiul să devină unul dintre hub-urile strategice ale Grupului - care, alături de cel din Colombo (Sri Lanka), să asigure servicii comune de IT pentru entităţile Grupului.

Astfel, LSEG vânează creiere din domeniul Web Services (software developement, system administration, suport operaţional şi de mentenanţă pentru platformele web ale gigantului financiar), Corporate Services (administrarea sistemelor corporate, precum şi a sistemelor corporate pentru aplicații), Market Services (system administration, ingineria sistemelor de baze de date) și Post Trade Services (software development și DevOps).

„In România, am găsit o forţă de muncă bine calificată, un sistem educaţional solid şi o bună infrastructură. Suntem încântaţi de căldura cu care am fost primiţi de Guvernul României, de Agenţia InvestRomânia şi de comunitatea de afaceri locală”, a declarat a declarat Murali Subrahmanyam, directorul serviciilor pentru afaceri al LSEG. De altfel, London Stock Exchange Group a fost asistat de InvestRomania, fiind unul din clienţii acesteia.

London Stock Exchange, adică Bursa din Londra, este cea mai puternică bursă europeană, London Stock Exchange Group fiind creat prin fuziunea cu Bursa de Valori din Milano. Cei 4.700 de angajaţi ai Grupului desfăşoară operaţiuni şi activităţi în Marea Britanie, Italia, Franţa, America de Nord şi Sri Lanka.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.