Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Londra îl va expulza pe ataşatul militar al Rusiei - Prima reacție de la Moscova

Bloomberg
rusia kremlin lupte interne

Marea Britanie a anunţat miercuri că îl expulzează pe ataşatul militar rus, că elimină statutul diplomatic al unor proprietăţi şi că limitează durata vizelor diplomatice ruseşti, informează Reuters, potrivit news.ro.

"Îl vom expulza pe ataşatul rus al apărării, care este un ofiţer nedeclarat de spionaj militar", a afirmat ministrul britanic de interne James Cleverly în faţa parlamentului.

"Vom retrage statutul de sediu diplomatic în cazul mai multor proprietăţi din Marea Britanie legate de Rusia. Vom impune noi restricţii privind vizele diplomatice ruseşti, inclusiv limitarea perioadei de timp pe care diplomaţii ruşi o pot petrece în Marea Britanie", a mai anunţat ministrul în faţa parlamentarilor britanici.

James Cleverly a precizat că măsurile vin ca urmare a unui anumit gen de activitate malignă din partea Rusiei în Marea Britanie şi în Europa.

În aprilie, un britanic a fost acuzat de presupuse activităţi ostile statului, menite să aducă beneficii Rusiei, inclusiv prin presupusa recrutare a altor persoane pentru un atac incendiar asupra unei proprietăţi comerciale din Londra legată de Ucraina.

 

Reacția Moscovei

Rusia va da un "răspuns adecvat" deciziei autorităţilor britanice de a-l expulza pe atașatul rus pentru apărare a declarat miercuri purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, citată de agenţia de presă RIA. Ministrul britanic de interne a anunţat miercuri că îl va expulza pe ataşatul rus pentru apărare, va anula statutul diplomatic al unor proprietăţi legate de Rusia şi va limita durata vizelor diplomatice ruseşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.