Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Londra impune sancțiuni organizatorilor ruși ai scrutinurilor în teritoriul ucrainean

rusia sanctiuni

Regatul Unit i-a sancţionat vineri pe organizatorii recentelor alegeri şi ai "falselor referendumuri" în urmă cu un an în teritoriile ucrainene a căror anexare este revendicată de Moscova, potrivit AFP.

"Nu se pot ţine alegeri într-o ţară de altcineva", a declarat într-un comunicat ministrul britanic de externe James Cleverly, denunţând "mascarada alegerilor" organizate de Rusia pentru a "încerca să-şi legitimeze controlul ilegal asupra unui teritoriu ucrainean suveran", conform Agerpres.

Printre cele noi 11 ţinte vizate de sancţiuni britanice - restricţii financiare şi de deplasare - figurează Comisia Electorală Centrală a Rusiei (CEC), una dintre principalele sale responsabile, Natalia Budarina, precum şi Andrei Alekseienko, responsabil al administraţiei ruse, şi şefa Comisiei electorale în regiunea Herson, Marina Zaharova.

"Regatul Unit nu va recunoaşte niciodată revendicările Rusiei pe teritoriul ucrainean", a adăugat Cleverly, enumerând regiunile Zaporojie, Herson (sud) Doneţk şi Lugansk (est), precum şi peninsula Crimeea, pe care Moscova a anexat-o în 2014.

În pofida vehementelor condamnări din partea Occidentului, Rusia a proclamat în septembrie 2022 anexarea a patru teritorii ucrainene pe care nu le controlează decât parţial - Zaporojie, Herson, Doneţk şi Lugansk - în urma unor "referendumuri" nerecunoscute de comunitatea internaţională.

Luptele continuă în aceste teritorii, iar armata ucraineană a lansat o contraofensivă.

Aceste noi sancţiuni britanice intervin cu o zi înainte de celebrarea în Rusia, anunţată de preşedintele Vladimir Putin, a unui an de la "pretinsele anexări", potrivit diplomaţiei britanice.

De la invazia rusă în Ucraina, Marea Britanie a sancţionat peste 1.600 de persoane şi entităţi, între care 29 de bănci.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.