Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Londra, îngrijorată de înmulțirea tentativelor de trecere a Canalului Mânecii de către migranți: De Crăciun 40 de persoane au fost salvate cu elicopterul

Înmulţirea tentativelor de traversare a Canalului Mânecii de către migranţi este ''profund îngrijorătoare'', a estimat secretarul de stat britanic pentru imigraţie Caroline Nokes, în timp ce alţi 20 de migranţi au fost salvaţi în zonă joi dimineaţa, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Petro Poroşenko a anunţat în Consiliul de securitate al ţării că legea marţială a expirat

Nouă persoane au reuşit, la bordul unei bărci pneumatice cu motor, să ajungă pe plaja Sandgate, în Kent, unde au fost interpelate în cursul nopţii de miercuri spre joi.

Alte 11 persoane, dintre care cinci cu hipotermie, au fost de asemenea interceptate noaptea trecută de o navă franceză de patrulare în largul portului Calais, după ce mai multe nave de pasageri au detectat ambarcaţiunea în cursul nopţii.

''Elicopterul nostru de salvare a reuşit să identifice persoanele pe plajă şi acolo am constatat că ele erau în stare bună. Poliţia are situaţia sub control'', a declarat pentru AFP responsabilul staţiei de salvare pe mare din Littlestone, Matt Crittenden.

Tentativele de traversare a Canalului Mânecii s-au înmulţit din octombrie. Numai în ziua de Crăciun au fost salvate 40 de persoane în largul ţărmurilor departamentului francez Pas-de-Calais. Alte 16 au fost salvate pe 23 decembrie.

''O parte a acestui trafic este facilitat în mod clar de către grupuri infracţionale, în timp ce alte tentative par să fie pe cont propriu'', a declarat dna Nokes.

Traversarea Canalului Mânecii în mici ambarcaţiuni, precum bărcile pneumatice utilizate de către migranţi, a devenit deosebit de periculoasă din cauza traficului maritim dens, a curenţilor puternici şi a temperaturii scăzute a apei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.