Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petro Poroşenko a anunţat în Consiliul de securitate al ţării că legea marţială a expirat

Petro Poroşenko

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a anunţat în Consiliul de securitate al ţării că legea marţială impusă pe 25 noiembrie în unele zone ale Ucrainei, după ce Rusia a confiscat trei nave ucrainene, a expirat miercuri, transmite agenţia Reuters, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Gigi Becali a anunțat, FCSB are antrenor nou: : Eu cred că ne-am înţeles, dar încă nu a semnat

La începutul acestei luni, Poroşenko afirma că nu intenţionează să prelungească legea marţială, prevăzută iniţial pentru o lună, cu excepţia cazului în care are loc un atac la scară largă din partea Rusiei.

Navele ucrainene au fost confiscate în strâmtoarea Kerci, dintre peninsula ucraineană Crimeea anexată de către Moscova şi Rusia, care controlează accesul în Marea Azov, unde se află porturi ruseşti şi ucrainene.

Moscova a afirmat că navele au intrat în apele ruseşti în timp ce încercau să treacă prin strâmtoare fără să notifice în prealabil, ignorând ordinele de a opri. Kievul susţine la rândul său că navele nu aveau nevoie de permisul ruşilor pentru a trece prin strâmtoare.

În baza legii marţiale, Ucraina le-a interzis bărbaţilor ruşi apţi de luptă să intre pe teritoriul său şi a sporit măsurile de securitate în zone sensibile precum centralele nucleare şi porturile de la Marea Neagră.

Şeful armatei ucrainene a afirmat în această lună că Rusia şi-a sporit forţele la graniţa Ucrainei începând din august şi acum reprezintă cea mai mare ameninţare militară din 2014, anul în care Moscova a anexat Crimeea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.