Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Londra vrea să interzică accesul automat la pescuit în apele teritoriale britanice, după Brexit

Brexit

Guvernul britanic a anunţat miercuri că prezintă în Parlament un proiect de lege vizând să pună capăt, la finalul perioadei de tranziţie post-Brexit, accesului automat de care dispun vapoarele statelor membre ale Uniunii Europene (UE) în apele cu peşte ale Regatului Unit, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Proiectul prevede ca regatul să iasă din Politica Comună a Pescuitului (PCP) la finalul perioadei de tranziţie post-Brexit, la 31 decembrie, şi să dea ţării puterea de a acţiona ca stat de coastă independent.

”În viitor, accesul la peşte în apele teritoiale britanice va fi o problemă pe care Regatul Unit urmează să o negocieze, iar noi vom decide reguli pe care vapoarele străine să le urmeze”, a anunţat într-un comunicat Ministerul Mediului, Alimentaţiei şi Agriculturii.

Citește și: Efect neașteptat al Brexit: lovitură de baros pentru Dacian Cioloș

Reluarea controlului apelor britanice cu peşte, un simbol al susţinătorilor ieşirii regtalui din Uniune, ar putea avea repercusiuni mai largi, de exemplu asupra sectorului financiar britanic, în contextul în care Bruxellesul şi Londra negociază ultimele detalii ale divorţului.

Britanicii au anunţat în trecut că vor să separe, în negocierile lor cu UE, problema accesului în apele lor teritoriale de cea a cantităţii de peşte britanic exportat către UE.

Actuala politică a UE permite tuturor vapoarelor eropene să aibă acces în ape şi în zonele de pescuit ale statelor membre UE, ceea ce favorizează competiţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.