Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lotul de canotaj al României a fost primit cu entuziasm la Salonul Oficial al Aeroportului 'Henri Coandă'

Facebook
canotaj romania

Lotul de canotaj al României, care a reuşit calificarea a 11 echipaje la JO 2024, a fost primit, luni, la Salonul Oficial al Aeroportului ''Henri Coandă'', de conducerile Agenţiei Naţionale pentru Sport şi Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, la întoarcerea de la Campionatele Mondiale de la Belgrad (3-10 septembrie), acolo unde canotorii români au cucerit cinci medalii, două de aur, una de argint şi două de bronz.

Preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a declarat că pentru sportul românesc canotajul reprezintă un model de urmat, ţinând cont că a reuşit să califice 11 echipaje la Jocurile Olimpice de la Paris, conform news.ro

"Aşa că aş putea să spun că sportul românesc nu moare. Iar canotajul este dovada vie că atunci când ai o echipă performantă care ştie unde îşi doreşte să ajungă, vin şi rezultatele. Canotajul este un model pentru sportul românesc, aşa că le mulţumesc sportivilor alături de care am tremurat la Belgrad", a spus preşedinta.

"Suntem foarte obosiţi, dar şi foarte fericiţi. Am trăit cea mai intensă ediţie a Campionatelor Mondiale din viaţa mea de până acum alături de aceşti sportivi extraordinari. România a fost singura ţară care a dublat sportivii la aceste Mondiale. Am avut o obiectiv pentru care am muncit, iar acum putem spune că avem 11 echipaje calificate la Jocurile Olimpice de la Paris. Suntem pe primul loc în lume cu 11 bărci calificate, am lăsat în urmă Olanda, Anglia, SUA, Canada sau Australia", a precizat Lipă.

La rândul său, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a afirmat că speră ca sportivii de la canotaj să se întoarcă de la JO de anul viitor cel puţin cu tot atâtea medalii câte au obţinut la aceste Campionate Mondiale.

"Felicitări pentru aceste performanţe extraordinare, sunteţi o echipă care funcţionează ca un ceasornic, o echipă profesionistă în care fiecare ştie foarte bine ce are de făcut. Voi sunteţi un model pe care mi-aş dori să îl replicăm în cât mai multe echipe din sportul românesc. Aţi obţinut un rezultat care greu îl mai puteţi corecta, ca să spun aşa... 11 bărci calificate şi 44 de sportivi calificaţi. Am înţeles de la antrenorul Antonio Colamonici că ar mai vrea să califice încă unul sau două echipaje. De unde? Dar noi aşteptăm atunci şi recordul absolut de bărci calificate. Voi, sportivii, aveţi de acum încolo un an în care vă puteţi pregăti pentru a vă atinge visul, medalia olimpică. Mă uitam în finale ce ţări sunt... Statele Unite, Australia, Canada, Germania... sunt ţări aproape continente unele dintre ele, cu care România se bate de la egal la egal. Suntem mici, dar putem fi puternici dacă suntem uniţi. Sper ca voi să aveţi cel puţin tot atâtea medalii la gât şi când vă veţi întoarce de la Paris anul viitor", a menţionat Covaliu.

România a încheiat Mondialele de la Belgrad cu cinci medalii, două de aur, una de argint şi două de bronz, devansată în clasamentul final de Olanda (6-3-0), Marea Britanie (6-1-2) şi Italia (3-4-1).

Medaliile de aur au fost cucerite la dublu vâsle feminin (Ancuţa Bodnar, Simona Radiş) şi opt plus unu feminin (Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Iuliana Buhuş, Mădălina Bereş, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Victoria-Ştefania Petreanu), argintul a fost obţinut la patru rame feminin (Mădălina Bereş, Maria Tivodariu, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş), iar medaliile de bronz au fost câştigate la dublu rame feminin (Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel) şi la dublu vâsle feminin, categorie uşoară (Mariana-Laura Dumitru şi Ionela Cozmiuc).

România a obţinut patru medalii de aur la Mondialele de la Racice (Cehia), anul trecut, prin Ionela Cozmiuc, la simplu vâsle feminin, categorie uşoară, prin echipajul masculin de dublu rame, alcătuit din Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan, la dublu vâsle feminin (Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş) şi opt plus unu feminin (Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş. Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu, Victoria-Ştefania Petreanu).

România a calificat unsprezece echipaje la Jocurile Olimpice de la Paris:


dublu rame feminin: Roxana Anghel şi Ioana Vrînceanu
dublu rame masculin: Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan
dublu vâsle feminin: Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar
dublu vâsle masculin: Ciprian Tudosă şi Florin Arteni
dublu vâsle feminin, categorie uşoară: Ionela Cozmiuc şi Mariana Dumitru
patru rame feminin: Mădălina Bereş, Maria Tivodariu, Amalia Bereş şi Magdalena Rusu
patru rame masculin: Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Florin Lehaci
patru vâsle feminin: Emanuela Ciotău, Andrada Moroşanu, Cristina Druga şi Patricia Cireş
patru vâsle masculin: Mihai Chiruţă, Andrei Cornea, Ioan Prundeanu şi Florin Enache
opt plus unu feminin: Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş. Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu, Victoria-Ştefania Petreanu
opt plus unu masculin: Mihăiţă Ţigănescu, Alexandru-Laurenţiu Danciu, Bogdan-Sabin Baitoc, Mugurel Vasile Semciuc, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ştefan Berariu, Florin Lehaci, Adrian Munteanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.