Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Love story asiatic: Pentru a-și revedea soția, un bărbat a încercat să ajungă cu o barcă din Thailanda în India

Radu Pop
guim.co.uk
naufragiat

Un vietnamez care încerca să ajungă cu o barcă pneumatică în India pentru a se alătura soţiei sale, de care fusese despărţit timp de doi ani din cauza pandemiei de COVID-19, a fost salvat de marina thailandeză, a anunţat joi AFP.

Ho Hoang Hung plecase din Phuket, în sudul Thailandei, la începutul lunii martie, într-o mică barcă pneumatică, având la bord doar câteva bidoane de apă şi pachete de tăiţei instant.

Bărbatul nu avea hartă, busolă, GPS sau haine de rezervă.

Scopul său: să traverseze Golful Bengal şi să ajungă în India la circa 2.000 de kilometri pentru a-şi vedea soţia, de care a fost despărţit timp de doi ani din cauza restricţiilor stricte de călătorie asociate pandemiei de COVID-19.

Periplul său început în Vietnam, de unde a zburat spre Bangkok. Aflând că are nevoie de viză pentru a călători în India, bărbatul a luat autobuzul până la Phuket, unde a cumpărat barca. Aparent încetinit de vântul bătând din faţă, Ho Hoang Hung a făcut puţine progrese în cele două săptămâni de călătorie.

Miercuri, bărbatul în vârstă de 37 de ani a fost reperat de o barcă de pescuit în apropierea insulelor thailandeze Similan, la aproximativ 80 de kilometri de continent.

Pescarii au contactat autorităţile care au venit să-l salveze şi l-au plasat în custodie, a declarat pentru AFP căpitanul Pichet Songtan de la Centrul de comandă pentru securitate maritimă din Thailanda.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.