Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovită de COVID-19, Marea Britanie va lansa un sistem de alertă în cinci trepte! Johson: 'Nivelul ne va spune cât de duri trebuie să fim în măsurile noastre'

Agerpres
Boris Johnson

Marea Britanie va lansa un sistem de alertă în cinci trepte care va clasifica nivelul de ameninţare reprezentat de noul coronavirus, a declarat duminică seară premierul Boris Johnson, într-un discurs către ţară, relatează DPA, conform agerpres.ro.

Johnson a spus că nivelul al 5-lea este "cel mai grav" iar nivelul unu înseamnă că maladia COVID-19 "nu mai este prezentă" în ţară.

El a spus că Marea Britanie a fost la nivelul al 4-lea în timpul perioadei de izolare şi că acum ar putea începe gradual să scadă până la nivelul al 3-lea, ceea ce înseamnă că unele părţi ale vieţii publice se pot redeschide.

Ion Cristoiu pune degetul pe o rană deschisă și prezintă o situație SCANDALOASĂ: ei sunt victimele pandemiei


Prim-ministrul a precizat că nivelul sistemului de alertă va fi determinat în primul rând de rata de infectare şi de numărul total al cazurilor confirmate de coronavirus.

"Nivelul alertei COVID ne va spune cât de duri trebuie să fim în măsurile noastre de distanţare socială - cu cât mai scăzut este nivelul, cu atât mai puţine vor fi măsurile. Cu cât mai ridicat nivelul, cu atât mai duri şi mai stricţi va trebui să fim", a spus Boris Johnson.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a anunţat duminică prelungirea izolării legate de noul coronavirus până cel puţin la 1 iunie, dată de la care speră să poată redeschide progresiv magazinele şi şcolile primare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.