Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitura dată de Ucraina combatanților separatiști pro-ruși: O sursă britanică a dezvăluit totul

haszon.hu
razboi ucraina rusia ucraina tanc

Forțele separatiste susținute de Rusia în regiunea Donețk din Ucraina au suferit pierderi grele, potrivit oficialilor britanici din serviciile de informații citați de BBC, anunță mediafax.

Aceștia estimează că numai miliția din Donețk a pierdut 55% din forța sa inițială. Estimarea apare într-o perioadă în care rușii transportă rezerve pe frontul din estul Ucrainei.

Serviciile de informații militare britanice au declarat că este foarte probabil ca Rusia să aibă ca obiectiv desfășurarea unui număr mare de unități de rezervă în estul Donbasului ucrainean, format din Donețk și Luhansk.

Sursa a atras atenția asupra „uzurii extraordinare" suferite de forțele rusești și de cele aliate în Donbas. În timp ce Rusia evită de luni de zile să prezinte numărul victimelor, un reprezentant al așa-numitei Republicoo Populare Donețk a declarat săptămâna trecută că 2.128 de membri ai forțelor sale au fost uciși și 8.897 răniți. Alți 654 de civili au fost uciși, a declarat reprezentantul.

De luni de zile au existat rapoarte despre civili recrutați cu forța în miliție, cu un moral scăzut și arme de proastă calitate, inclusiv puști ieșite din uz. Luna trecută, serviciul de securitate ucrainean SBU a anunțat că mai mulți recruți au fost la un pas să dezerteze.

Săptămâna aceasta, administrația regională susținută de Rusia a declarat că oferă contracte pe un an mercenarilor străini pentru a se alătura forțelor sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.