Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitura de baros a Facebook față de politicieni - Va permite utilizatorilor să dezactiveze advertorialele politice

Facebook va permite utilizatorilor, în următoarele săptămâni, să dezactiveze advertorialele politice, o schimbare importantă în strategia platformei după mai multe luni în care a fost criticată pentru că politicienii şi grupurile politice pot difuza reclame cu informaţii false, potrivit news.ro.

Citește și: Mario Iorgulescu, cercetat pentru omor, 'FUGAR' cu ACTE în REGULĂ - CAB stabilește definitiv arestarea acestuia în lipsă

Mark Zuckerberg, cofondator şi CEO al Facebook, a scris marţi în USA Today: „Pentru cei care deja s-au hotărât şi vor doar ca alegerile să se încheie, vă auzim - aşadar, introducem posibilitatea de a dezactiva advertorialele politice”.

El a adăugat că Facebook şi Instagram vor afişa un tab Voting Information Center pentru utilizatorii americani, unde vor putea fi găsite informaţii despre cum, când şi unde să voteze, citează The Hollywood Reporter.

Citește și: Tribunalul îl bagă în VIDEOCONFERINȚĂ 'forțată' pe Emil Boc - A lipsit de la audiere pentru o 'întâlnire economică post pandemie' în dosarul Vannesei Youness

Compania a promis să sprijine 4 milioane de oameni să se înregistreze pentru vot la următoarele alegeri prezidenţiale americane, programate pentru noiembrie.

Modificarea a venit într-o perioadă în care reţeaua de socializare şi Zuckerberg, în special, sunt criticaţi pentru că permit unor actori necinstiţi să difuzeze reclame pe platformă nestingheriţi. Twitter, spre exemplu, a interzis din luna octombrie a anului trecut reclamele politice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.