Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de PROPORȚII pentru români: Cu cât se scumpesc gazele anul acesta

Erdgas Flammen mit Spiegelung

Președintele ANRE, Niculae Havrileț, anunța că prețul gazelor va crește cu 5-6% de la 1 aprilie pentru consumatorii casnici, însă ministrul Energiei vine cu o precizare, spunând că până la sfârșitul anului prețul final al gazelor naturale pentru populație s-ar putea majora cu cel mult 8,5%.

Liberalizarea prețurilor gazelor naturale pentru populație se va face în două etape: piața între producători și furnizori se va liberaliza în acest an, iar etapa următoare, de liberalizare a prețurilor între furnizori și clienții casnici, se va încheia în 2021, a declarat ministrul Energiei, Toma Petcu, într-un interviu pentru News.ro.

Nou RĂZBOI în PSD între două personaje cheie! Cine e 'noul Cioloș'

Acesta susține că, în urma analizelor ANRE, până la sfârșitul anului prețul final al gazelor naturale pentru populație s-ar putea majora cu cel mult 8,5%.

„Legat de acestă agitaţie în piaţă, în sensul că preţul gazelor se poate mări cu 40%, 70% sau chiar 100%, am discutat cu domnul Havrileţ, preşedintele ANRE, instituţia care reglementează tarifele la gazele naturale, şi mi-a spus foarte clar că acest lucru este imposibil. Dumnealui chiar a înaintat o notă către Comisia de Industrii şi spre ştiinţă Ministerului Energiei, în care, din evaluarea dumnealor, dacă s-ar produce această liberalizare începând cu 1 aprilie, preţurile ar putea creşte, până la sfârşitul anului, cu un procent maxim cuprins între 6,5 şi 8,5%.

Din ce am înţeles de la domnul Havrileţ, doi dintre marii furnizori/distribuitori de gaze au solicitat majorări ale tarifelor de 40 şi chiar 70 de procente. Acest lucru nu poate fi acceptat sub nicio formă, pentru că nu au o motivaţie reală. În continuare, ANRE-ul, chiar şi după liberalizarea între furnizori şi consumatori, va fi cel care va stabili de fiecare dată tarifele la gaze şi sunt convins că va fi absolut corect de fiecare dată.”, a declarat Toma Petcu.

Ministrul Energiei a explicat că prima etapă de liberalizare se va putea amâna doar cu acordul Comisiei Europene, în cazul în care Parlamentul hotărăște în acest sens.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.