Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LOVITURĂ de TEATRU: Dosarul înregistrării cu Traian Băsescu, redeschis de procurori

breaking news stiripesurse.ro

Procurorii de la Parchetul General au decis redeschiderea dosarului care a fost dechis şi clasat după ce fostul deputat Sebastian Ghiță a publicat înregistrări cu Traian Băsescu. Potrivit Antena 3, procurorul ierarhic superior a decis infirmarea soluţiei de clasare.

Sebastian Ghiţă a prezentat, la începutul anului 2017, o înregistrare audio care conţinea un dialog ce ar fi fost purtat de Traian Băsescu cu un interlocutor necunoscut şi în care fostul preşedinte afirma că ar avea înregistrări cu Florian Coldea, Laura Codruţa Kovesi şi Camelia Bogdan.

Jurnaliștii România TV au fost chemați la audieri la Parchetul General în acest dosar. Deși au fost chemați pentru înregistrările cu Traian Băsescu, ei au fost întrebați despre Sebastian Ghiță. Dintre cei 38 de jurnaliști chemați la Parchet, zece erau prezentatori la postul de televiziune. Dosarul fusese deschis in rem.

UPDATE: Potrivit România, avocatul lui Dan Voiculescu a depus o cerere la Parchetul General, în urma căreia s-a decis redeschiderea dosarului. Potrivit Antena 3, este vorba despre avocatul Toni Neacşu.

Întregistrarea de la care a pornit dosarul:

Discuţie Interlocutor - Traian Băsescu

Şi aveţi înregistrări cu toţi?

Coldea, doamna Kovesi, judecătoarea Camelia Bogdan. Bă, da' să vezi conversaţia când îmi spuneau că îl luăm pe Mustaţă din complet.

Da? Hai băieţi să-l aruncăm în aer! Vreţi să-mi distrugeţi familia?

Ce stat este ăsta, domnule preşedinte?

Băsescu: Eu v-am spus de câteva ori, stat mafiot, na, eu ştiu ce spun.

Probleme cu dosarul Voiculescu?

Băsescu: Să-i vezi când vorbeau a doua zi după condamnarea, care cum le-o spusese cu trei zile înainte, s-a împlinit. Cum îmi spunea mâîne îl luăm pe Mustaţă şi intră Camelia Bogdan. Să-i vezi după o zi când spuneau am vorbit cu Camelia Bogdan şi a spus că dacă aveam codul penal îi dădea 20 de ani, a putut să-i dea doar zece.
Pe urma trage concluziile Coldea, ştii. Să-l vezi ce spectaculos e Coldea când trage concluzii.

Sunteţi supărat pe ei.

Băsescu: Camelia Bogdan este, a intrat judecător în dosarul ginerelui. Un judecător care duce dosarul de-un an este schimbat şi la ultimul termen a intrat Camelia Bogdan. Păi bă, Bogdan, eu te ştiu cine eşti!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.