Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de teatru: Guvernul Orban, prin OUG, iartă de o datorie uriaşă o bancă străină?/ UPDATE

Inquam Photos / Octav Ganea
Guvern Citu Orban

UPDATE final: Şeful Cancelariei premierului a precizat că adoptarea ordonanţei de urgenţă a fost amânată, pentru că actul normativ nu avea toate avizele necesare.

UPDATE: Informaţii despre această ordonanţă sunt contradictorii. Nu există încă date oficiale cu privire la adoptarea actului normativ. Potrivit Antena 3, scandalul din şedinţa de Guvern a fost provocat chiar de această OUG, a căreia adoptare s-ar fi amânat.

Ştirea iniţială:

Guvernul Orban, în şedinţa care începută la ora 14.00 şi care nu s-a încheiat încă la ora 22.00, a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care Raiffeisen Bank a fost iertată de obligaţia de a plăti peste un miliard de lei, izvorâtă dintr-o decizie a ÎCCJ. Dezvăluirea este făcută de Lia Olguţa Vasilescu, fostul ministru al Muncii.

"Circul de stat s-a mutat la Palatul Victoria! Se da o ordonanta pe sfertul de ora, fara sa fie avizele necesare, lucrata pe genunchi de angajatii ministerelor adusi de acasa ca sa lucreze noaptea ca hotii!

Au aprobat si scutirea bancilor de 1,3 mld lei, bani datorati statului ca urmare a unor hotarari judecatoresti. Nu mergeti dupa fenta! Nu clientii trebuiau sa plateasca, aceea e alta poveste, ci bancile!

Printre cele scutite e si una al carei director sarea in piata ca mingea, alaturi de angajatii sai, la protestele contra guvernelor PSD. Acum isi primeste plata, ca doar nu ingheta ca fraierul pentru principii! Vedeti? Daca nu au venit si copiii sa tipe sa plece PSD, nu merita alocatii! Cica nu au bani pentru alocatii si pensii si autostrazi! Bine ca au pentru banci!", scrie Lia Olguţa Vasilescu pe Facebook.

Ulterior, informaţia a fost prezentată şi de Răzvan Dumitrescu, la Antena 3: "Se pare că una dintre ordonanțe șterge obligația unei bănci de a plăti statului 250.000.000 de euro, bani încasați ilegal. Era o decizie definitivă a Înaltei Curți în sensul acesta."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.