Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de teatru în Austria: Sebastian Kurz a fost condamnat pentru mărturie mincinoasă

Sebastian Kurz

Fostul cancelar conservator austriac Sebastian Kurz a fost găsit vinovat de mărturie mincinoasă, în urma unui proces în care a fost acuzat că a minţit în faţa unei comisii parlamentare în timp ce era încă în funcţie, relatează AFP şi Reuters.

"Sebastian Kurz este vinovat", a declarat judecătorul la Viena, condamnându-l la opt luni de închisoare cu suspendare, la cererea procurorului care a iniţiat procedura.

Fostul cancelar austriac Sebastian Kurz a fost pus sub acuzare pentru mărturie falsă în faţa Parlamentului. Sebastian Kurz şi fostul său şef de cabinet, Bernhard Bonelli, "sunt acuzaţi că au depus mărturie falsă în faţa aşa-numitei comisii de anchetă Ibiza din parlamentul austriac cu privire la presupuse suspiciuni de corupţie a guvernului său", au precizat autoritățile din Austria într-un comunicat.

"Nu ne surprinde prea mult faptul că WKStA a decis totuşi să depună o plângere penală, în ciuda celor 30 de declaraţii ale martorilor care ne disculpă. Acuzaţiile sunt false şi aşteptăm cu nerăbdare ca adevărul să iasă în cele din urmă la iveală, iar acuzaţiile să se dovedească nefondate în instanţă", a reacţionat fostul cancelar într-o postare pe Twitter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.