Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LOVITURĂ DE TEATRU în dosarul lui Mircea Băsescu: Marian Căpăţână recunoaşte că a MINȚIT

capatana-olt

Lovitură de teatru în dosarul în care este implicat şi condamnat fratele fostului preşedinte, Traian Băsescu. Curtea de Apel Bucuresti l-a obligat pe Marian Capatana sa retracteze afirmatiile facute la adresa lui Dan Voiculescu in legatura cu presupusa sa implicare in dosarul lui Mircea Basescu.

Citeşte şi: Barack Obama APRINDE fitilul în relațiile cu Rusia: 'Comportamentul ei a subminat tot'

Iată textul comunicatului transmis pe 17 octombrie 2016 de Marian Capatana prin avocatul sau: "În conformitate cu dispoziţiile Deciziei civile nr.380A/01.06.2016 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a III-a Civilă, în dosarul nr.24775/3/2014, prin care s-a dispus "obligarea paratului (n.r.Căpăţînă Marian Adrian) sa retracteze in mod public, afirmatia realizata in public, la data de 27.06.2014, in fata jurnalistilor", subsemnatul Căpăţînă Marian Adrian inteleg sa indeplinesc de buna voie obligatia stabilita de instanta, respectiv solicit publicarea urmatorului

Retractez afirmaţia făcută de mine în mod public, la data de 27.06.2014, în fata jurnaliştilor - "Suntem nevinovaţi total, e o făcătură a lui Voiculescu. Am luat bani cu împrumut, am vrut să îi folosesc la Aversa şi nu i-am mai folosit"

In 2014, înainte de a intra în duba cu care urma să fie transportat în arestul Poliţiei Capitalei, Capatana a declarat în fata jurnaliştilor că întreg dosarul în care este judecat este o "făcătură" pusă la cale de Dan Voiculescu : « Suntem nevinovaţi total, e o făcătură a lui Voiculescu. Am luat bani împrumut, am vrut să îi folosesc la AVERSA şi nu i-am mai folosit».

Citește și: Provincia cu cei mai mulți miliardari își deschide punct de reprezentare în România

In comunicatul de presa transmis pe 17 octombrie 2016, Marian Capatana recunoaste ca a mintit jurnalistii. Curtea de Apel Bucuresti a decis ca Marian Capatana i-a afectat imaginea lui Dan Voiculescu prin afirmatiile mincinoase facute pe 27 iunie 2014.

Fragmente din Decizia civila nr.380A/01.06.2016 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a III-a Civilă, în dosarul nr.24775/3/2014: ”(...)Acesta este cazul intimatului – pârât prezent (n.r. Marian Căpătână) ce la data de 27.06.2014, în fața jurnaliștilor, înainte de a intra în duba cu care era transportat la arest, deci într-un spațiu public, a afirmat în legătură cu dosarul în care era cercetat, faptul că ”e o făcătura a lui Voiculescu”.

Citește și: Pe ei îi consideră femeile cei mai frumoși bărbați: Ce trebuie NEAPĂRAT să ai

Imputarea are un veritabil caracter calomnios, fiind o afirmație privind săvârșirea de către apelantul reclamat (n.r. Dan Voiculescu), a unei fapte prevăzute de legea penală, susceptibile dacă ar fi fost adevărată, de a expune persoana sa unei sancțiuni penale, disprețului public, luptă care însă, în realitate nu există. Expunerea în cadrul discuției cu jurnaliștii pe marginea dosarului în care fusese arestat, a faptului că este o ”făcătură” a apelantului reclamant (n.r.Dan Voiculescu), concretizează fapta imputată apelantului contrar aprecierii primei instanțe de judecată din pricina pendinte. Este evident că ceea ce i s-a imputat apelantului reclamant, a fost o faptă concretă, determinată, fiind vizat dosarul respectiv în care intimatul reclamant era arestat și arătându-se practic, prin expresia folosită (dosarul ”este o făcătură a lui Voiculescu”) că declanșarea procesului penal împotriva sa este imputabilă apelantului fiind într-un limbaj informal, colocvial, sensul comun al cuvântului ”făcătură” utilizat în referire la domeniul judiciar, sens pe care o persoană obișnuită l-ar percepe.

Citește și: Miri filmați de prieteni când fac sex după nuntă / VIDEO 18+

Caracterul fals al imputației realizate, ca și conștiința de la acel moment a intimatului reclamant (n.r. Marian Căpătână), asupra caracterului defăimător al aserțiunii, fapt echivalent și relei sale credințe în expunere, rezultă în mod indubitabil din ansamblul probelor administrate cauzei. Așadar, Curtea prezentă observă că intimatul pârât (n.r. Marian Căpătână) nu numai că a revenit în fața instanței de judecată penală asupra afirmației denigratoare analizate în prezent, ci mai mult, și-a recunoscut învinuirea penală adusă și faptul că a primit banii pentru a intermedia traficul de influență al coinculpatului Băsescu Mircea, deci nu cu titlu de împrumut pentru a cumpăra societatea comercială Aversa, astfel cum declarase jurnaliștilor.

Citește și: Serena Williams îi dă vestea anului Simonei Halep: Anunțul făcut de jucătoare

Nici unul dintre considerentele sentinței penale conform căreia vinovăția intimatului reclamant (n.r. Marian Căpătână) a fost stabilită în mod cert, nu a ilustrat vreo implicare a apelantului reclamant (n.r.Dan Voiculescu) în tot acest angrenaj penal. Dimpotrivă, Curtea observă că situația de fapt, astfel cum a fost ea decelată de instanța judecatorească penală prin prisma probelor ilustrate în mod detaliat în cadrul hotărârii sale conturează o activitate ilicită amplă a celor doi inculpați din respectiva cauză penală, fără nici o tangență cu apelantul reclamant (n.r. Dan Voiculescu).

Citește și: Știai? Ce se întâmplă cu părțile intime ale femeii când face sex

Curtea constată împrejurarea că fapta concretă imputată apelantului reclamant (n.r. Dan Voiculescu) este falsă, caracter cunoscut pe deplin de către intimatul pârât la momentul realizării afirmației în fața jurnaliștilor. Recunoașterea faptei sale penale nesurvenind potrivit sentinței penale, ca urmare a vreunui eveniment necunoscut la momentul efectuării imputației în mod public.

Citește și: Scandal SEXUAL de proporții. Un bărbat a pus mâna pe jurnalul soţiei care

Așadar, Curtea conchide în sensul inexistenței la momentul realizării de către intimatul pârât a afirmației în fața jurnaliștilor, a vreunei baze factuale minimale în susținerea sa, inexistență cunoscută de acesta.”, conform unui comunicat de presă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.