Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de teatru în nucleul dur al susținătorilor lui Orban: Filiala PNL Brăila a votat moțiunea lui Cîțu

ziareromania.ro
Orban Citu

PNL Brăila, una dintre organizațiile județene pro-Orban, a votat vineri moțiunea „România liberală”, a premierului Cîțu. După declarații în care vorbea despre sprijinul total al PNL Brăila pentru Ludovic Orban și după războiul cu susțînătorii lui Florin Cîțu din imteriorul filialei, deputatul Alexandru Popa, președintele filialei, a început să transmite mesaje moderate, infomează debraila.ro.

Colegiul Director Județean a votat, vineri după-amiază, moțiunea „România Liberală” a premierului Florin Citu, care a obținut susținerea majorității membrilor forului de conducere. Mai exact, din cei 44 de membri prezenți, 38 și-au exprimat votul: 26 „pentru” și 12 „împotriva”. În aceeași ședința s-a votat și lista delegaților la Congresul PNL.

Votul este surprinzător țînând cont că PNL Brăila era văzută că fiind una dintre filialele cele mai loiale față de Ludovic Orban. Deputatul Popa, președintele organizație județene, și-a exprimat în nenumărate rânduri susținerea pentru Orban, iar întreagă conducere a avut doar opinii pro-Orban.

După ședință, Popa a susținut o conferință de presă, la care a participat și Hubert Thuma, președintele PNL Ilfov și președintele Consiliului Județean Ilfov – un susțînător al lui Florin Citu.

„Opțiunea mea este clară, dar noi, în interiorul partidului, nu punem presiune. Delegații la Congres i-am ales doar pe criterii de performanță. Moțiunea președintelui Orban s-a votat acum 10 zile. Nu a fost surprinzător pentru mine votul, căci l-am lăsat liber. Este premierul nostru și mulți cred că vor avea nevoie de dezvoltare în localitățile lor. Nu a fost un vot controlat. Dacă colegii mei susțineau o moțiune PSD, atunci mă deranja. Citu și Orban sunt colegii mei. Eu i-am promis domnului Orban că îl susțîn înainte de a-și depune candidatura și eu mă țîn de cuvânt. Nu știu dacă viziunea lui Orban este mai bună decât a lui Citu”, a declarat Alexandru Popa, liderul PNL Brăila.

De când a început campania internă în partid, Popa a fost într-un război total cu Cătălin Boboc, secretar de stat în Ministerul Muncii, care face parte din echipa lui Cîțu. Recent, în cazul lui Boboc, filiala chiar a votat pentru retragerea sprijinului politic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.