Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de teatru în plin scandal al 'revoluţiei fiscale': Preşedintele CES, în conflict de interese

romanialibera.ro
ces consiliul economic si social

Consiliul Economic şi Social a dat aviz negativ modificărilor propuse de Guvern privind Codul Fiscal. Deşi consultativ, avizul negativ reprezintă un semnal puternic din partea partenerilor sociali ai Executivului. În plin scandal, surse din zona puterii invocă faptul că preşedintele Consiliului Economic şi Social, Iacob Baciu, are o decizie definitivă de conflict de interese.

În urmă cu o săptămână, pe 26 octombrie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins definitiv şi irevocabil recursul formulat de Iacob Baciu împotriva Sentinţei nr.2424 din 19 iunie 2017 a Curţii de Apel Bucureşti - Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat.

Vezi şi: Livia Stanciu atestă prezenţa lui Kovesi acasă la Oprea. Actuala şefă a DNA era 'între prieteni'

În perioada 21 octombrie 2008 - 25 mai 2011, Iacob Baciu a deţinut funcţia de vicepreşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS). În acelaşi timp Baciu era preşedintele Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România (CSDR), motiv pentru care, potrivit ANI, se afla în conflict de interese de natură administrativă.

În 2012, Baciu a fost reclamat de ANI şi pentru conflict de interese de natură penală, după ce, în calitate de administrator al SC Sind România, societate a confederaţiilor sindicale, a încheiat cu casele de asigurări de sănătate judeţene contracte de servicii medicale în valoare de aproape 7,5 milioane lei.

Totodată, ANI a constatat că Iacob Baciu s-a aflat în incompatibilitate în perioada 21 octombrie 2008 - 25 mai 2011, întrucât a deţinut, simultan, funcţiile de vicepreşedinte al CNAS, preşedinte al CSDR, membru al Plenului Consiliului Economic şi Social (CES), respectiv vicepreşedinte al CES în perioada 1 iunie 2005 - 27 aprilie 2009 şi calitatea de administrator la SC Sind România SRL.

Nu este clar în ce măsură situaţia în care se află Iacob Baciu, preşedintele CES, este de natură să vicieze rezultatul votului pe modificările la Codul Fiscal, în condiţiile în care, potrivit altor membri ai CES, votul a fost unul covârşitor pentru un aviz negativ.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.