Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LOVITURĂ de TEATRU Laura Codruța Kovesi rămâne la Parchetul General în ciuda prevederilor din OUG pe Legile Justiției

Inquam Photos / Octav Ganea
Laura Codruta Kovesi

Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, își poate păstra postul din cadrul Parchetului General, acolo unde a fost detașată după ce președintele Klaus Iohannis a revocat- o din funcția de procuror - șef al DNA. Ieri, după emiterea OUG pe Legile Justiției, în spațiul public au apărut informații conform cărora Kovesi ar urma să plece de la Parchetul General pentru că nu ar avea studiile necesare.

"Surse judiciare au explicat pentru G4Media.ro că fosta şefă a DNA va rămâne la Pachetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) întrucât este procuror DIICOT şi are vechimea necesară de 10 ani în profesie. “Atâta vreme cât face parte din DIICOT, care este o direcţie a PICCJ, ea are grad de PICCJ. Dacă ar pleca din DIICOT, ar fi într-adevăr o problemă şi nu ar mai putea activa la PICCJ pentru că ar avea doar grad de parchet de tribunal, nu cel puţin de parchet de curte de apel, aşa spune ordonanţa lui Tudorel”, au explicat sursele G4Media.ro.

Conform sursei citate, peste 50 de procurori de la DIICOT şi 34 de la DNA, printre care şi procuroarea lui Liviu Dragnea, Alexandra Lăncrănjan, ar putea părăsi aceste parchete dacă noile condiţii privind vechimea de 10 ani necesară pentru procurorii DNA şi DIICOT retroactivează, adică se aplică şi celor deja numiţi în funcţia de procuror de execuţie în aceste structuri, nu doar celor care urmează să vină de aici înainte.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, o nouă ieșire FURTUNOASĂ: E cea mai mare calamitate din 1990 încoace .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.