Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de teatru! Liberalul din fruntea ANFP îi pune frână lui Cîţu - Reorganizarea Ministerului Finanţelor NU e legală

florin citu

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, condusă de liberalul Ciprian Ciucu, a refuzat să avizeze proiectul lui Florin Cîţu de reorganizare a Ministerului Finanţelor Publice. Într-un document de două pagini, intrat în posesia STIRIPESURSE.RO, Ciucu îi transmite lui Cîţu că proiectul nu îndeplineşte condiţiile legale. ANFP indentifică şapte motive pentru care proiectul nu poate fi avizat.

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a fost acuzat acuzat că ar fi desfiinţat Direcţia Generală Juridică din Ministerul pe care îl conduce, pentru a evita un proces în care este parte tatăl său. Terenul de 50 de hectare de lângă pârtia de schi Voineasa ar fi fost retrocedat familiei Cîţu. Retrocedarea este acum subiect de proces. Cîţu a desfiinţat Direcţia Generală Juridică a Ministerului de Finanţe, prin Hotărârea de Guvern nr. 380 din 2020.

Cîțu a susținut, luni, că în aceste zile este victima unei ”găști de teroriști economici” pentru că refuză să arunce „țara în aer” și arată că la adresa sa se contruiește un ”fake news în cel mai securistic mod”. ”Nu mă las, voi dezvălui tot”, mai spune el.

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că acuzațiile aduse lui Florin Cîțu și procesul tatălui acestuia nu au nicio legătură cu realitatea. ”Nu e nicio legătură între dl. Ministrul de Finanțe și o retrocedare care se află în instanță. Nu evorba de MF, ci de ANAF Vâlcea”, a spus Orban.

După enumerarea celor şapte probleme identificate în proiectul de reorganizare, adresa de la ANFP prevede următoarele: "Având în vedere faptul că se procedează la reorganizarea activităţii instituţiei prin comasarea unor structuri, redenumirea unor compartimente, preluarea unor activităţi din cadrul altor structuri şi a personalului, precum şi la desfiinţarea unor funcţii publice ocupate, este necesar ca din documentaţia supusă avizării să rezulte care sunt persoanele cărora le sunt aplicabile dispoziţiile art. 518 şi art. 519 din Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, astfel încât Agenţia să constate îndeplinirea condiţiilor legale incidente în vederea emiterii avizului solicitat."

Potrivit art. 402 din Codul Administrativ, "(1) Autoritățile și instituțiile publice au obligația de a solicita Agenției Naționale a Funcționarilor Publici avizul privind funcțiile publice prevăzute la art. 385 alin. (1) și (2), cu excepția celor care beneficiază de statute speciale în condițiile legii, la stabilirea sau modificarea structurii de funcții publice pentru fiecare autoritate și instituție publică, în parte, de către conducătorul acesteia, pe baza activităților prevăzute la art. 370 alin. (1)-(3), precum și reorganizarea activității autorității sau instituției publice, în condițiile prevăzute la art. 408. (2) Avizul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici este prealabil și obligatoriu în toate situațiile prevăzute la alin. (1) și se emite în termen de maximum 15 zile lucrătoare de la data primirii documentelor cuprinse în lista prevăzută la alin. (4)."

Documentul de ANFP, referitor la reorganizarea MFP:

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.