Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de teatru: Procurorul exclus din DNA de Kovesi câștigă în instanță și se întoarce în instituție (sentința)

Inquam Photos / Octav Ganea
kovesi dna

Înfrângere imensă suferită de către șefa Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi. Procurorul Mihaela Moraru a câștigat în primă instanţă procesul împotriva şefei DNA. Moraru fusese dată afară din DNA de către Kovesi, dar a contestat decizia. Anunțul a fost făcut și de către jurnalista Sorina Matei pe contul ei de facebook.

Citește și: A fost făcut public! Când va fi cumpărat primul sistem Patriot

În acest moment, Mihaela Iorga Moraru se poate întoarce la DNA, ordinul lui Kovesi fiind suspendat. Este primul proces de agest gen pierdut de Laura Codruța Kovesi. "Respinge exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a paratului Procurorul-sef al DNA, ca neintemeiata. Admite in parte cererea de sesizare a Curtii Constitutionale. Sesizeaza Curtea Constitutionala cu exceptia de neconstitutionalitate a art.87, alin.8 din Legea nr.304/2004. Respinge ca inadmisibila cererea de sesizare a Curtii Constitutionale cu exceptia de neconstitutionalitate art.87, alin.9 din Legea nr.304/2004. In baza art.14 din Legea nr.554/2004, suspenda executarea Ordinului nr.301/05.07.2017 emis de Procurorul Sef al DNA pana la pronunţarea instanţei de fond asupra actiunii in anularea ordinului. Cu recurs in 48 de ore de la pronuntare in ceea ce priveste cererea de sesizare a Curtii Constitutionale. Cu recurs, in 5 zile de la comunicare, in rest. Recursul se depune la Curtea de Apel Bucuresti-sectia a VIII-a sub sanctiunea nulitatii. Pronunţată prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei, in conditiile art.396, alin.2 NCPC, azi 27.09.2017", se anunță pe portalul instanțelor.

Avocatul Mihaelei Iorga Moraru, Dumitru Dobrev, a confirmat în direct la România TV sentința. Acesta a anunțat însă că Moraru nu va reveni la DNA pentru că a suferit o operație. "Se poate întoarce de mâine la treabă doamna Iorga Moraru. Acum acel ordin al DNA este pus la frigider. Dacă nu ar fi în concediu medical, ar putea să se întoarcă de mâine. Din păcate, nu are cum. A suferit o operaţie. Apelul va decide dacă a fost sau nu un abuz", a spus Dobrev.

Mihaiela Iorga a deschis la Curtea de Apel Bucureşti un proces în care a solicitat suspendarea ordinului semnat pe 5 iulie de Laura Kovesi privind revocarea sa din funcţia de procuror la DNA. DNA a susţinut atunci că Mihaiela Iorga nu a înregistrat un denunţ în conformitate cu dispoziţiile legale şi nu l-a prezentat spre repartizare procurorului-şef al secţiei din care făcea parte. Neprezentarea denunţului a avut drept consecinţă imposibilitatea aplicării unor dispoziţii procesual penale în raport cu persoane cercetate. Ulterior, în urma unor verificări, DNA a anunţat că a identificat mai multe nereguli în activitatea Mihaielei Iorga, în biroul său fiind găsite o sumă de bani şi mai multe bunuri neînregistrate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.