Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de teatru! Ungaria este deschisă acordării ajutorului pentru Ucraina. Consilierul lui Viktor Orban acuză Bruxellesul de șantaj

Digi24
Viktor Orban

Unul dintre principalii consilieri ai premierului maghiar Viktor Orban susține că Ungaria este deschisă acordării ajutorului pentru Ucraina. Declarația apare în condițiile în care se vorbește despre eventuale sancțiuni ale UE față de Ungaria, dacă Orban se opune acordării de ajutor, potrivit Reuters.

Ungaria este deschisă ideii privind utilizarea bugetului Uniunii Europene pentru un ajutor în valoare de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina, a anunțat Balazs Orban, consilierul politic al premierului Viktor Orban, pe platforma de socializare X.

Consilierul a mai transmis că Budapesta a trimis sâmbătă o propunere la Bruxelles, prin care arată că Ungaria este deschisă ideii.

„Bruxelles-ul folosește șantajul împotriva Ungariei ca și cum nu ar exista mâine, în ciuda faptului că am propus un compromis”, a spus consilierul.

Financial Times a raportat duminică că UE ar putea lua măsuri împotriva economiei Ungariei dacă Budapesta blochează ajutorul pentru Ucraina la summit-ul din această săptămână.

Viktor Orban a criticat frecvent acordarea de ajutoare UE pentru Kiev și a păstrat legăturile cu Kremlinul după ce Rusia a declanșat războiul din Ucraina, în februarie 2022. Anterior, Orban a blocat o revizuire a bugetului UE care includea ajutorul Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.