Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură DNA: Seful EXIMBANK audiat la DNA/ UPDATE

DNA

Traian Halalai, preşedintele consiliului de administraţie şi preşedintele executiv al băncii de stat Eximbank este audiat la această oră la DNA.

Surse politice susțin că șeful Eximbank e un apropiat al lui Victor Ponta și era considerat una din ”pușculițele lui Ponta”.

UPDATE: Preşedintele executiv al Eximbank, Traian Halalai, a declarat, joi, la ieşirea din sediul DNA, că a fost audiat în calitate de martor într-un dosar legat de divizia de asigurări a băncii. 

"În calitate de martor. (...) Dosarul EximAsig", le-a spus Halalai jurnaliştilor. 

Întrebat dacă a fost citat în dosarul în care ar fi implicat Radu Frîncu, fost director al EximAsig, Traian Halalai a răspuns afirmativ. 

Preşedintele executiv al Eximbank nu a vrut să dea alte detalii, arătând că ancheta este în curs. 

Dosarul în care a fost chemat joi Halalai la DNA are legătură cu activitatea "precedentă" a Companiei de Asigurare - Reasigurare Exim România. 

"În urma informaţiilor apărute în mass-media, potrivit cărora preşedintele executiv al EximBank, Traian Halalai, a fost audiat de către Direcţia Naţională Anticorupţie, facem precizarea că acesta a fost citat în calitate de martor într-un dosar privind activitatea precedentă a Companiei de Asigurare - Reasigurare Exim România, al cărei acţionar majoritar este EximBank. În aceste condiţii, orice alte informaţii publicate pe aceste subiect sunt pur speculative, neconforme cu realitatea şi au tentă de dezinformare publică", a precizat, într-un comunicat transmis joi redacţiei stiripesurse.ro, EximBank.

content-image

___

Cei de la National au dezvăluit în vara anului trecut că DNA  a declansat o ampla ancheta privind traficul urias de influenta prin care au avut loc numirile la conducerea EximBank. Iar Traian Sorin Halalai este suspectat ca si-ar fi putut plati postul din fruntea prestigioasei banci de stat, la celalalt „cap al firului” suspectul de serviciu fiind nimeni altul decat seful Cancelariei premierului, Vlad Stoica.

Cert este ca in perioada in care a fost numit in urma interventiilor facute de la Palatul Victoria, Traian Sorin Halalai, un bancher obscur, cu trecutul profesional patat de amenzile primite de la CNVM, a imprumutat mari sume de bani cash. Dar, dupa cum reiese din contractele intrate in posesia noastra, nu de la camatari sau rude, ci de la doi cetateni greci. A caror identitate, odata dezvaluita prin publicarea contractelor de imprumut, va soca lumea bancara de la noi si nu numai.

____

Tot Halalai este cel care a aprobat ca EXIMBANK să îl garanteze cu 60 de milioane de euro preluarea de către Gruia Stoica a CFR-ului.

EximBank a aprobat un pachet de finanţare şi garanţii pentru compania Grup Feroviar Român (GFR), controlată de Gruia Stoica, în vederea achiziţionării BDZ Freight Services EOOD Bulgaria, compania naţională de transport feroviar, scria zf.ro la acea vreme.

„Parteneriatul strategic dintre GFR şi EximBank se orientează către alte ţinte de interes din afara României, pe de o parte, şi către activitatea curentă a companiei pe de alta, însă nu ia în considerare, sub nicio formă, o implicare în privatizările din România, nici acum, nici în viitor. Orice companie din România capabilă să-şi extindă activitatea în afara ţării este un potenţial partener al EximBank“, a declarat Traian Halalai, preşedintele EximBank.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.