Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură după lovitură pentru Sorin Frunzăverde: Ce au anunțat procurorii DNA

frunzaverde

Sorin Frunzăverde primește lovituri pe bandă rulantă în ultima vreme! După problemele de sănătate, cele cu justiția, cele cu soția sa, președinte CJ Caraș-Severin are o nouă solicitare din partea procurorilor DNA.

Citește și: Nu două, ci 3 ținute a schimbat Carmen Iohannis în Austria! Poze de SENZAȚIE

Astfel, procurorii solicită suspendarea de drept a mandatului președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin,  Sorin Frunzăverde și a vicepreședintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionesie Ghiorghioni, în condițiile art. 94 lit.m) din Legea 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici, republicată cu modificările și completările ulterioare, datorită faptului că s-a dispus transmiterea în judecată a acestora.

Citește și: După decizia care a SCANDALIZAT România, iată cum a apărut Carmen Iohannis pe stradă

Solicitarea a venit la începutul lunii iulie pe adresa CJ Caraș-Severin, iar secretarul Darian Ciobanu a pasat-o prefectului Nicolae Ciobanu.

Prefectul Ciobanu a mărturisit că lucrurile nu sunt simple cum par la prima vedere, întrucât: „Președintele și vicepreședintele Consiliului județean nu se supun prevederilor Statutului funcționarilor publici și nu sunt asimilați funcției de funcționar public. Președintele Consiliului județean nu are șef direct. Niciunde nu este legiferat acest lucru. Potrivit Legii 188/1999, suspendarea poate fi făcută de către conducătorul instituției care, în cazul nostru, nu există“.

Citește și: EXCLUSIV Primele imagini cu Carmen Iohannis în Austria: A STRĂLUCIT la Salzburg

Pentru că lucrurile sunt neclare, prefectul Nicolae Ciobanu a făcut o adresă la Agenția Națională a Funcționarilor Publici pentru a comunica dacă președintele și vicepreședintele pot fi asimilați statutului de funcționari publici, în accepțiunea Legii 188/1999.

Consiliul județean nu-l poate suspenda pe președintele său, deoarece acesta a fost ales uninominal. Atributul exclusiv și exhaustiv al suspendării aparține Instituției Prefectului de Caraș-Severin, însă acesta nu poate lua o decizie, întrucât președintele CJ nu este similat funcției de funcționar public. Nu avem o practică asemănătoare la alte județe unde, în toate situațiile exită măsura arestului preventiv ori cea la domiciliu. Or, în cele două cazuri de la noi, există măsura controlului judiciar.

Soluția aleasă de secretarul județului e să prezinte consilierilor județeni solicitarea Parchetului, în speranța că aceștia vor putea adopăta o hotărâre, excedând prevederilor legale, scrie argument-cs.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.