Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură dură încasată de procurori: Ce au decis judecătorii în privinţa lui Darius Vâlcov

ciocanel judecator

Fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, trimis în judecată sub control judiciar în două dosare pentru fapte de corupţie şi luare de mită, poate părăsi ţara, după ce Curtea de Apel Craiova a modificat marţi conţinutul măsurii controlului judiciar şi a înlăturat obligaţia de a nu depăşi limita teritorială a României. Vâlcov este trimis în judecată pentru infracţiuni de corupţie într-un dosar aflat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) şi pentru luare de mită în alt dosar, aflat la Tribunalul Olt.

În luna iunie magistraţii ICCJ au decis să modifice conţinutul măsurii controlului judiciar pentru Vâlcov cât şi pentru ceilalţi inculpaţi din dosar şi să înlăture interdicţia de a părăsi ţara. Procurorii DNA au contestat decizia dar pe 12 iulie ICCJ a respins contestaţia procurorilor. În dosarul aflat la Tribunalul Olt, Vâlcov a solicitat să poată părăsi ţara dar pe 27 iulie magistraţii acestei instanţe i-au respins cererea şi au menţinut măsura controlului judiciar fără să modifice conţinutul. Darius Vâlcov a contestat la Curtea de Apel Craiova soluţia Tribunalului Olt şi marţi magistraţii de la Craiova s-au pronunţat modificarea conţinutului măsurii controlului judiciar şi au înlăturat obligaţia de a nu depăşi limita teritorială a României.

Potrivit soluţiei postată miercuri pe portalul instanţei, Curtea de Apel Craiova a pronunţat marţi o hotărâre definitivă în privinţa cererii lui Vâlcov de a părăsi ţara. "Admite contestaţia. Desfiinţează în parte încheierea, în sensul ca înlătură, din conţinutul măsurii controlului judiciar, obligaţia de a nu depăşi limita teritoriala a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar în faţa căruia se afla cauza (...). Menţine celelalte obligaţii din conţinutul măsurii controlului judiciar. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii. (...) Definitivă", se arată în soluţia pronunţată pe 2 iulie de Curtea de Apel Craiova în dosarul în care Vâlcov a contestat hotărârea Tribunalului Olt din 27 iulie.

În dosarul aflat la Tribunalul Olt, Darius Vâlcov este trimis în judecată pentru fapte de corupţie, termenul pentru administrarea probatoriului fiind fixat pe 14 septembrie. La Tribunalul Olt se judecă fondul cauzei în dosarul instrumentat de DNA în care Darius Vâlcov este inculpat pentru luare de mită. Fostul ministru este acuzat că în perioada noiembrie-decembrie 2012, în calitate de primar, i-a pretins unui om de afaceri - denunţător în cauză - aproximativ 10% din sumele încasate de o societate de la Primăria Slatina, în baza unui contract semnat anterior, iar în perioada 21 ianuarie - 13 iunie 2013 a primit, în mai multe tranşe, de la respectiva firmă, printr-o altă intermediară, peste 2,1 milioane lei. Banii au fost pretinşi pentru ca denunţătorul să nu întâmpine probleme în derularea contractului şi să primească banii la timp pentru lucrările efectuate. Este vorba de contracte pentru reabilitarea centrului istoric al municipiului Slatina şi pentru studii de fezabilitate, proiecte tehnice şi lucrări la izolarea termică a unor blocuri.

La ICCJ se judecă dosarul în care Vâlcov este inculpat pentru trafic de influenţă, el fiind trimis în judectă în acest dosar în luna mai 2015. Vâlcov a fost acuzat de DNA de trafic de influenţă pentru că ar fi primit aproximativ două milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, firmă care a derulat contracte cu Compania de Apă Olt pentru extinderea reţelelor de apă şi canalizare din oraşele Slatina, Scorniceşti şi Potcoava, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.