Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură dură pentru Marian Munteanu

Mediafax.ro
munteanu

Prima organizație a societății civile constituită legal după căderea comunismului, în 31 decembrie 1989, spune că PNL compromite valorile fundamentale ale liberalismului prin susținerea lui Marian Munteanu drept candidat la Primăria Capitalei.

"Saltul pe care Marian Munteanu îl face astăzi de la postura de candidat (în anul 2000) la prezidențiale propus de alianta din care făcea parte și Partidul Național Român al lui Virgil Măgureanu la cea de candidat la Primăria Generală al Partidul Național Liberal este tot atât de stupefiant ca acela pe care l-a făcut de la valorile Pieții Universității la cele ale Mișcării pentru România, impregnată de ideologii care au făcut ravagii în Europa secolului XX. Este, de asemenea, greu de acceptat confiscarea ideilor Pieței Universității de către o persoană care le-a contrazis prin evoluția lui publică ulterioară", spune Grupul pentru Dialog Social.

"E nefiresc ca, prin opțiunea făcută de PNL, drumul pe care l-a parcurs România în acești 26 de ani să ne ducă înapoi, la reabilitarea politicilor naţionaliste şi fundamentaliste din interbelic, la izolaţionism, antioccidentalism şi xenofobie. Socotim de aceea că alegerea PNL angajează nu numai viitorul politic al partidului care a făcut-o, ci deopotrivă imaginea României. Ca membru în cadrul Partidului Popular European, PNL este obligat să combată politicile extremismului, iar nu să şi le asume, așa cum o face prin această candidatură", mai spune GDS.

Vezi si:

EXCLUSIV Interviu cu istoricul care a scris că Marian Munteanu a traficat arme

EXCLUSIV Marian Munteanu: 'Nu am făcut comerț cu arme'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.