Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV - Interviu cu istoricul care a scris că Marian Munteanu a traficat arme

Marian Munteanu

Istoricul Marius Oprea, fost consilier prezidențial în mandatul lui Emil Constantinescu și autor al mai multor volume despre PCR și Securitate, a declarat, sâmbătă, pentru ȘTIRIPESURSE.RO, că Marian Munteanu, candidatul PNL la Primăria Capitalei, ar fi fost administrator în firma Valahia care s-a ocupat cu comerțul cu arme. Marian Munteanu a răspuns că nu a făcut comerț cu arme.

Vezi și: Fotografia la zi a luptei electorale pentru București. Cine e câștigătorul. Haos pe Dreapta

Știripesurse.ro l-a contactat pe Marius Oprea după ce în mediul online a apărut informația că într-una din cărțile sale, intitulată 'Moștenitorii Securității' a scris că Marian Munteanu "s-a îmbogățit din tranzacții cu arme". Marius Oprea nu a negat acest pasaj și a oferit informații suplimentare dar a precizat că informațiile provin din presa vremii. Ne-a îndemnat, în schimb, să căutăm istoricul firmei la Registrul Comerțului. În opinia sa, fostul sef SRI Virgil Măgureanu ar putea să vină în zilele următoare cu anumite informații legate de acest caz.

Redăm mai jos discuția purtată cu istoricul Marius Oprea:

Știripesurse.ro: - Au apărut informații pe care dorim să le discutăm cu dumneavostră, se referă la cartea ‘Moștenitorii Securității’ și nu am cartea în față, dar la pagina 119 ar despre dl Marian Munteanu, citez, “fostul lider al studentilor din Piata Universitãtii s-a îmbogãtit din tranzactii cu arme, efectuate probabil cu sprijinul acordat de SRI firmei sale numite Valahia (nu întâmplător, Partidul National Român al lui Virgil Mãgureanu îl prezentase pe Marian Munteanu drept candidat la presedintie al acestei formatiuni politice)”. Ați scris așa ceva?

Marius Oprea: - Da, da, dacă nu mă înșel, da. Nu am nici eu acum cartea în față dar dacă este citată, da.

- Cum ați aflat acest lucru? De unde l-ați documentat?

- Cred că din surse deschise, apăruse la vremea respectivă în presă informația. Cred că și dumneavoastră dacă o să căutați pe net o să găsiți știrea, pentru că a făcut vâlvă la vremea respectivă. Mă rog, asocierea cu Virgil Măgureanu a fost repede devoalată de presă atunci și cum să vă spun, este evident că nu ajungi din lider al studenților în traficul cu arme dacă nu ești din sistem.

- Sunteți sigur de lucrul acesta, că dânsul a făcut trafic cu arme?

Păi firma Valahia cu asta se ocupa, cu comerțul cu armament.

- Și dl Marian Munteanu în ce relații era cu firma?

Era administrator, dacă  nu mă înșel, așa se știa la vremea respectivă.

Eu nu mă îndoiesc că vor apărea tot mai multe informații în legătură cu asta. Eu sunt sigur că dacă vă duceți la Registrul Comerțului și luați acționariatul firmei, veți avea surprize. Eu cred însă că pot să fie mari surprize în zilele următoare legate de relația Virgil Măgureanu…care vor veni, după părerea mea, chiar dinspre Virgil Măgureanu.

- E ceva ce știți și puteți spune?

- Este, dacă vreți, o bănuială, pentru că, mă rog, cunoscându-i pe amândoi bănuiesc că se va întâmpla acest lucru pentru că s-ar putea ca Virgil Măgureanu să se socotească trădat și să acționeze în consecință.

- Insinuați faptul că între cei doi a existat o relație apropiată.

A existat, a existat, da. Păi din moment ce a fost candidatul partidului dlui Măgureanu la președinție?

- Dar s-a retras.

- S-a retras pentru că au constatat că nu aveau șanse, dar oricum, demersul a existat.

Munteanu: Nu am facut comert cu arme

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Marian Munteanu, a declarat, sâmbătă, pentru ȘTIRIPESURSE.RO, că nu a făcut comerț cu "niciun fel de arme", după ce în cartea unui istoric au apărut acuzații cu privire la acest lucru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.