Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură dură pentru TVA - Bugetul pentru 2024, mult mai mic față de necesar

tvr

Comisiile parlamentare de buget-finanţe au aprobat, marţi, bugetul pe anul 2024 al Societăţii Române de Televiziune (SRTV).

"Bugetul SRTV alocat pentru anul 2024 este mai mic decât execuţia pe 2023, în contextul în care salariul minim pe economie s-a majorat în octombrie, cheltuielile de personal vor creşte cu 10%. În acest context, practic, vom avea bani pentru salarii şi pentru plata Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii. Singura modalitate în care putem acoperi şi celelalte cheltuieli este ca să alocăm, doar pentru jumătate de an sume pentru transportul semnalului, transportul terestru. Necesarul de finanţare pe care l-am trimis la Ministerul de Finanţe, la solicitarea acestora, a fost de 107 milioane", a declarat Mihaela Voitovici, directorul economic al instituţiei, potrivit Agerpres.

Ea a explicat pentru ce este necesară diferenţa de bani menţionată.

"În anul acesta ar trebui (...) să începem să plătim parţial Olimpiada din 2028, altfel nu vom putea transmite acest eveniment. Pentru Republica Moldova, pentru TVR Moldova am mai avea nevoie de 4 milioane de lei, pentru licenţele de programe încă 4 milioane de lei şi pentru licenţele de film încă 4,5 milioane de lei. De asemenea, ca să putem să acoperim până la finalul anului Societatea Naţională de Radiocomunicaţii ne-ar mai trebui cel puţin 30 de milioane de lei", a precizat Voitovici.

Faţă de cele arătate, reprezentantul Ministerului Finanţelor la dezbateri, secretarul de stat Daniela Pescaru, a precizat că MF nu susţine solicitările.

"Deci, bugetul Televiziunii nu scade faţă de anul acesta, deci noi avem o execuţie preliminată de 427 de milioane. Anul acesta s-au alocat şi fonduri din rezerva bugetară a Guvernului, nu mai ştiu exact suma (...) Deci, deocamdată ăsta este bugetul, deci Televiziunea, ca şi Radioul, mai are şi venituri proprii. Deci, programele şi prioritizarea programelor pe care le desfăşoară trebuie să se facă cu încadrare în limita de cheltuieli aprobată prin buget", a afirmat Pescaru.

Pentru SRTV, proiectul Guvernului propune un buget de 436 milioane lei, în creştere cu 1,93 % faţă de acest an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.