Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură DURĂ: Raportul de control evidenţiază cifrele unui eşec al DNA

sigla dna

Raportul de control al Direcţiei Naţionale Anticorupţie scoate la iveală o statistică alarmantă: procentul achitărilor la Secţia a II-a din cadrul DNA a atins 37,25% şi a crescut cu 83,87% în 2016, comparativ cu 2015.

"În anul 2016, la nivelul secţiei s-au înregistrat 57 de inculpaţi, din care 50 inculpaţi achitaţi în temeiul „nu există probe că o persoană a săvârşit infracţiunea” (din care 1 arestat preventiv) şi 3 inculpaţi arestaţi în temeiul  „fapta nu există". ", se arată în raport, potrivit Antena 3, care citează luju.ro.

Citeşte şi: Tudorel Toader a făcut ANUNŢUL. Ce a DECIS cu privire la proiectul de modificare a Legilor Justiţiei

"Datele mentionate releva o crestere de 83,87% a numarului de inculpati achitati, in anul 2016 comparativ cu 2015. Aceasta crestere nu a fost in niciun fel analizata, nu au fost mentionate date referitoare la perioada in care s-a dispus trimiterea in judecata, nu au fost facute analize vizand temeiul in baza careia a fost pronuntata achitarea, la pag. 83 din Raportul de control, referitor la calitatea actelor procesuale si procedurale, fiind facute mentiunile: 'Aceste achitari au fost analizate sub aspectul imputabilitatii si s-a constatat ca nu sunt imputabile procurorului de caz, dar vor fi avute in vedere la acordarea calificativelor'.", mai scriu inspectorii judiciari.

Citeşte şi: Jurnalista Sorina Matei sare în apărarea procurorului Iorga Moraru: 'DNA, un fel de Ghiţă Pristanda al lui Caragiale...' .

 

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.