Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură FATALĂ pentru ultimii 'băieți deștepți' din energie

ebihoreanul.ro
justitie

Ultimii "băieți deștepți" din energie au pierdut definitiv procesele cu Hidroelectrica, după ce contractele lor cu producătorul de energie au fost reziliate în perioada insolvenței Hidroelectrica, se arată într-un comunicat al Euro Insol, fostul administratorul judiciar al Hidroelectrica.

"Băieții deștepți" din energie au fost denumiți partenerii Hidroelectrica din contractele pe termen lung, încheiate prin negociere directă începând cu anul 2004. În această categorie au intrat traderi de energie, mari consumatori — producători industriali, dar și furnizori de echipamente și servicii.

Ziua Z: Prințul Paul și Remus Truică află decizia DEFINITIVĂ a magistraților ÎCCJ

"După ce Tribunalul București a dat în fond câștig de cauză Euro Insol și Hidroelectrica în toate acțiunile formulate de traderii de energie, de producătorii Alro, Elsid, Electrocarbon și de contractorii Romelectro și Andritz, Curtea de Apel București a menținut integral hotărârile Tribunalului și a respins irevocabil pretențiile contestatorilor", se arată în comunicat.

Klaus Iohannis, DESFIINŢAT după respingerea lui Sevil Shhaideh: 'E iresponsabil şi laş'

,,Suntem aproape de finalul unei bătălii judiciare întinse pe o perioadă de peste patru ani și care a făcut obiectul a peste 150 de procese instrumentate în față Tribunalului București, a Curții de Apel București sau a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Prin aceste acțiuni, băieții deștepți voiau să obțină anularea denunțării contractelor de către administratorul judiciar și continuarea în aceleași condiții vădit detrimentale pentru Hidroelectrica a acestor contracte până în 2018, respectiv 2019", a declarat Remus Borza, coordonatorul Euro Insol, citat în comunicat.

El amintește că, din derularea acestor contracte, în perioada 2006-2012, Hidroelectrica a fost prejudiciată cu peste un miliard de euro.

"În subsidiar, traderii de energie cereau instanțelor de judecată 600 de milioane de euro reprezentând daune pentru denunțarea acestor contracte frauduloase. Pe 19 ianuarie 2018 se vor judeca recursurile băieților deștepți la închiderea procedurii insolvenții Hidroelectrica. Atunci sperăm să punem punct unuia dintre cele mai mari jafuri din istoria post decembristă a României", a continuat Borza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.