Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură grea pentru Clubul Sportiv al Armatei! Echipa de fotbal rămâne blocată în Liga a 2a. Legea Sportului a primit aviz negativ

playsport.ro
dincu csa steaua

Lovitură grea pentru Clubul Sportiv al Armatei! În Comisia de Sport, modificările la Legea Sportului care ar fi permis CSA Steaua să promoveze a primit aviz negativ. În aceste condiții, legea va ajunge la plen, dar va avea aviz negativ și se va recomanda respingerea acesteia.

”Știrea momentului! Aviz negativ în comisia parlamentară în care s-a luat în discuție proiectul de amendamente la Legea Sportului, acela despre care am tot vorbit zile la rând, după propunerea domnului Vasile Dîncu.

Asta înseamnă că nici măcar nu se ajunge la discutarea ei. Dacă se dădea aviz favorabil, după aia, se discuta în plen”, a spus moderatorul emisiunii Digi Sport Special, Vali Moraru.

În plen proiectul va ajunge pentru că așa este parcursul parlamentar, dar cu aviz negativ se va recomanda respingerea.

Inițiativa modificării Legii Sportului a venit de la fostul Ministru al Apărării, Vasile Dîncu, dar și de la alți doi parlamentari PSD, astfel încât cluburile de drept public să aibă posibilitatea de a evolua în prima ligă.

Cum se putea modifica Legea Sportului astfel încât CSA Steaua să aibă drept de promovare

Proiectul de modificare a Legii 69/2000 a educației fizice și sportului propune ca statutul de club sportiv profesionist să poată fi acordat și pentru ”persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță.”

Alineatul (1) al Articolului 31 s-ar fi modificat și ar fi avut următorul cuprins:

”Cluburile sportive profesioniste sunt structuri sportive organizate ca asociații fără scop patrimonial, societăți comerciale sportive pe acțiuni sau persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță, care au obținut licența din partea federației sportive naționale, emisă în conformitate cu statutele și regulamentele federațiilor internaționale pe ramura de sport”.

Alineatul (3) al Articolului 31 s-ar fi modificat și ar fi avut următorul cuprins:

”Cluburilor sportive profesioniste organizate ca asociații fără scop patrimonial, li se aplică regimul juridic al acestui tip de asociații, cluburilor sportive profesioniste, organizate ca societăți sportive comerciale pe acțiuni, li se aplică regimul juridic al societăților comerciale, cu particularitățile din prezenta lege, iar cluburilor sportive profesioniste organizate ca persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță li se aplică regimul juridic al instituțiilor publice în subordinea cărora funcționează”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.