Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură grea pentru Donald Trump: compania Trump Organization va fi pusă sub acuzare

smartradio.ro
donald trump

Procurorii din Manhattan ar urma joi să pună sub acuzare Trump Organization, compania fostului preşedinte american Donald Trump, şi pe directorul financiar al acesteia, Allen Weisselberg, pentru fapte penale, a declarat miercuri o persoană apropiată situaţiei, transmite Reuters.

Acuzaţiile aduse de procurorul districtului Manhattan, Cyrus Vance, ar urma să se concentreze pe posibilele avantaje şi beneficii primite de directorul Weisselberg şi alţi oficiali, cum ar fi apartamente fără chirie şi închirierea unor maşini fără raportarea corectă a acestora în declaraţiile fiscale, au spus persoane familiare investigaţiei, informează News.ro.

Una dintre persoane a spus că Weisselberg şi compania ar urma să fie trimişi în judecată joi.

Avocatul lui Trump, Ronald Fischetti, a declarat luni pentru Reuters că procurorii au sugerat că acuzaţiile ar fi legate de impozite şi beneficii marginale şi că Trump însuşi nu va fi acuzat în acuzare.

"Aceasta va fi prima lor lovitură", a spus Fischetti despre procurori, adăugând că într-o întâlnire de săptămâna trecută aceştia au spus că ancheta continuă.

Mary Mulligan, avocată pentru Weisselberg, a refuzat să comenteze posibilele acuzaţii. De asemenea, biroul lui Vance a refuzat să comenteze. Avocaţii organizaţiei Trump nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii.

Trump, în timpul unei călătorii efectuate miercuri la Weslaco, Texas, lângă graniţa mexicană, pentru a critica politicile de imigraţie ale preşedintelui Joe Biden, nu a răspuns la întrebările strigate de reporteri despre acuzaţiile penale.

Într-o declaraţie de luni, Trump a numit procurorii ca fiind părtinitori şi a spus că acţiunile companiei sale nu sunt ”în niciun caz o infracţiune”.

Organizaţia Trump ar putea fi condamnată la amenzi şi alte sancţiuni. De asemenea, acuzaţiile ar putea creşte presiunea asupra lui Weisselberg de a coopera cu procurorii, la care a rezistat până în prezent.

Weisselberg este un confident apropiat al lui Trump, cooperarea sa fiind crucială pentru orice caz viitor împotriva fostului preşedinte.

Actele din instanţe, datele publice şi documentele citate au arătat că Weisselberg şi fiul său Barry au primit avantaje şi cadouri în valoare de sute de mii de dolari, inclusiv multe beneficii legate de proprietăţi imobiliare. Cazul ar putea fi tratat ca o schemă a companiei de a plăti oamenii, pentru a ascunde activele de-a lungul mai multor ani.

O posibilă acuzaţie ar fi ”schema de fraudare”, potrivit avocatului din New York Marc Scholl, fost procuror în biroul procurorului şef din Manhattan.

”Schema de fraudare” este o infracţiune care permite urmăririi penale să detalieze o naraţiune în actul de acuzare care să descrie comportamentul infracţional şi modul în care a avut loc, indiferent când a început infracţiunea”, a spus Scholl.

Procurorii din biroul lui Vance şi-au intensificat atenţia asupra utilizării de către Organizaţia Trump a avantajelor şi beneficiilor, din toamna trecută.

Procurorul general al statului New York, Letitia James, care s-a ocupat şi de organizaţia Trump, a declarat în mai că ancheta sa s-a transformat într-o anchetă penală şi că şi-a unit forţele cu biroul lui Vance.

Vance, un democrat, a examinat în investigaţia sa de aproape trei ani o serie de posibile infracţiuni, inclusiv dacă compania Trump a manipulat valoarea imobilelor sale pentru a-şi reduce impozitele şi a asigura condiţii favorabile de împrumut.

Înainte de a intra în Casa Albă în 2017, Trump şi-a plasat compania într-un trust coordonat de fiii săi adulţi şi de Weisselberg, care a păstrat un control strict asupra finanţelor sale. Nu este clar ce rol are Trump acum la companie.

Cazul ar putea complica, de asemenea, viitorul politic al lui Trump, întrucât el cochetează cu o posibilă candidatură la Casa Albă în 2024.

Jennifer Weisselberg, fosta soţie a lui Barry Weisselberg, s-a întâlnit cu procurorii de mai multe ori. Avocatul ei, Duncan Levin, a declarat miercuri pentru Reuters că, "în ultimul jumătate de an, Jen a cooperat cu procurorii. Le-am predat un munte de probe pentru a susţine aceste acuzaţii. Suntem foarte mulţumiţi că biroul DA merge cu aceste acuzaţii".

Într-un interviu acordat MSNBC, Jennifer Weisselberg a spus că va fi pregătită să depună mărturie ea adăugând: ”Documentele mele în acest moment sunt ele însele martori. Sunt folosite şi sunt trecute prin marele juriu. Am trecut prin întrebări legate de despăgubiri, avantaje şi impozite doar pentru a examina cum să ... informăm un mare juriu”, a adăugat ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.