Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură grea pentru Donald Trump: judecătorarea care l-a SFIDAT pe președintele SUA

www.express.co.uk
Donald Trump Melania Trump

O judecătoare federală din statul american Pennsylvania a blocat vineri o decizie a administraţiei lui Donald Trump care anula o dispoziţie a Legii 'Obamacare' ce obliga companiile să garanteze mijloace de contracepţie în asigurarea de sănătate a angajaţilor, relatează AFP.

Citește și: Prins în „flagrant”! Florin Iordache văzut cu două persoane de la CCR în contextul controverselor de pe legile Justiției

Judecătoarea Wendy Beetlestone nu a adoptat decât o decizie de suspendare temporară a măsurii guvernamentale, însă hotărârea are o acoperire naţională şi reprezintă o înfrângere pentru preşedintele american. 

În octombrie, Administraţia Trump a extins la toate companiile o excepţie acordată instituţiilor religioase care le permitea, în numele convingerilor lor religioase şi morale, să refuze să propună mijloace de contracepţie gratuite salariaţilor lor. 

Această decizie a administraţiei, care se înscrie într-o ofensivă împotriva dreptului la avort şi dreptului femeilor de a beneficia de un mijloc de contracepţie abordabil, a fost denunţată de opoziţia democrată, de asociaţii de apărare a drepturilor omului şi de planning familial, dar şi de obstreticieni şi ginecologi. 

Judecătoarea Wendy Beetlestone s-a arătat convinsă de argumentul conform căruia această măsură a lui Donald Trump ar putea afecta zeci de mii de femei din SUA. 

Administraţia va ataca cel mai probabil în apel decizia judecătoarei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.