Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură GREA pentru femeia care a fost președintele Coreii de Sud: Park Geun-hye riscă 30 de ani de închisoare

Park Geun-hye 1

Parchetul sud-coreean a cerut condamnarea la 30 de ani de închisoare a fostei preşedinte a ţării, Park Geun-hye, într-un caz de corupţie şi abuz de putere care a condus la demiterea acesteia, transmit marţi dpa, AFP şi Reuters, preluând agenţia Yonhap, scrie agerpres.ro

Park, în vârstă de 66 de ani, a fost inculpată în aprilie 2017 pentru 18 capete de acuzare, printre care primire de mită, abuz de putere şi scurgere de secrete de stat, potrivit Yonhap. 

Park a fost acuzată că i-a permis confidentei sale Choi Soon-sil să se amestece prea mult în afacerile de stat, deşi aceasta nu deţinea nicio funcţie oficială.

Poveste sfâşietoare, făcută publică pe Facebook: Jurnalistă din TVR, bătută de fostul partener de viaţă


Park Geun-hye a fost destituită de Curtea Constituţională în martie 2017, după ce fusese suspendată pentru corupţie, în urma mai multor săptămâni de proteste care îi cereau demisia. Fosta preşedintă se află de aproape un an în detenţie preventivă. 

Choi Soon-sil a fost timp de decenii o prietenă foarte apropiată a lui Park Geun-hye, până într-acolo încât a fost numită de mass-media sud-coreene 'Rasputin' feminin pentru influenţa pe care ar fi avut-o asupra fostei preşedinte. Acuzată că s-a folosit de relaţiile de prietenie cu preşedinta Park pentru a cere fonduri de la marile companii din ţară, aceasta a fost condamnată la 20 de ani de închisoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.