Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură grea pentru femeile musulmane: Austria a interzis purtarea vălului islamic în public începând de azi

burqa

În Austria a intrat în vigoare duminică interdicţia de purtare a vălului islamic integral în spaţiile publice, măsură pe care coaliţia centristă aflată la putere a decis să o ia în urma ascensiunii extremei drepte, transmite DPA.

Interdicţia, care se referă la vălul integral - burqa şi niqab -, face parte din "legea integrării" votată în luna mai de parlamentul de la Viena.

Citește și: Phenianul le-a închis 'ușa' în față americanilor: Anunț de ultimă oră al Statelor Unite în privința relațiilor cu nord-coreenii

Conform noii legi, persoanele care vor fi oprite de poliţie şi vor refuza să-şi dea jos vălul integral vor fi sancţionate cu o amendă de 150 de euro.

Guvernul afirmă că noua lege ajută la păstrarea valorilor austriece şi promovează integrarea, anunță Agerpres.

Legea a fost iniţiată de ministrul de externe şi al integrării, Sebastian Kurz, în contextul eforturilor sale şi ale partidului său conservator OeVP de a câştiga alegerile legislative anticipate de la 15 octombrie.

Partidul Poporului (OeVp) conduce de mai multe luni în sondajele preelectorale, ceea ce îl plasează pe Kurz, în vârstă de 31 de ani, în postura de favorit la funcţia de cancelar. Platforma sa electorală se axează puternic pe reducerea imigraţiei şi combatarea 'islamizării în creştere'.

Citește și: UPDATE Lucrurile au degenerat la Barcelona: Panică generală după ce poliţia spaniolă a tras cu gloanţe de cauciuc în manifestanți - VIDEO

Franţa a devenit, în 2011, primul stat european care a interzis purtarea vălului islamic în spaţiile publice. Belgia, Bulgaria şi cantonul elveţian Ticino au adoptat ulterior măsuri similare, în timp ce Olanda a interzis vălul islamic în clădirile publice. În luna aprilie, Germania a optat pentru o interdicţie limitată, care se aplică doar funcţionarilor publici şi militarilor în timpul serviciului.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a confirmat în iulie că astfel de interdicţii sunt legale, susţinând argumentul că oamenii au nevoie să-şi vadă feţele unii altora pentru a construi relaţii normale şi a trăi într-o societate democratică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.