Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură grea pentru ITF! Cei mai buni jucători de tenis din lume REFUZĂ să participe la noul format al Cupei Davis

The Chronicle
Davis cup

Cei mai buni jucători de tenis din lume au trimis o scrisoare ITF, în care anunţă oficial forul internaţional că nu vor participa la noul format al Cupei Davis, informează lequipe.fr, scrie news.ro.

Acest refuz reprezintă o lovitură importantă pentru proiectul ITF şi al companiei fotbalistului Gerard Pique, Kosmos, dispusă să pună la bătaie trei miliarde de dolari în 25 de ani, cu scopul de a reforma Cupa Davis şi de a o face mai atractivă.

În această lună, în ultima pauză competiţională pentru a face loc meciurilor echipelor naţionale, fotbalistul FC Barcelona a mers de urgenţă la Shanghai pentru a se întâlni cu sârbul Novak Djokovici, figură importantă în asociaţia tenismenilor, în încercarea de a-l convinge pe acesta şi pe ceilalţi jucătorii de top să nu boicoteze Cupa Davis. Se pare însă că demersul lui Pique nu a avut succes.

În ultima perioadă, mai mulţi jucători valoroşi, între care Roger Federer, Stan Wawrinka, Alexander Zverev şi chiar Djokovici, au anunţat că nu vor evolua sau nu cred că vor evolua în Cupa Davis.

Citește și: Marius Copil s-a calificat în sferturi la Basel, după ce l-a învins pe Marin Cilic

Pe lângă faptul că jucătorii sunt nemulţumiţi de format, un turneu cu 18 formaţii, care se dispută într-un singur oraş, eliminându-se astfel meciurile pe teren propriu ale echipelor, tenismenii nu agreează nici data de desfăşurare a turneului final, în noiembrie-decembrie, la finalul sezonului.

La 17 octombrie, ITF şi Kosmos Tennis au anunţat că ediţia inaugurală a Cupei Davis în noul format va avea loc în perioada 18-24 noiembrie 2019, la Madrid. Capitala Spaniei va găzdui Cupa Davis şi în 2020, iar premiile vor fi similare cu cele de la un turneu de Grand Slam.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.