Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură în Camera Deputaților: Personalul medical angajat fără concurs NU va rămâne pe perioadă nedeterminată

Europa FM
doctor medic spital

Camera Deputaților a adoptat miercuri, în calitate de for decizional, un proiect de lege astfel încât personalul medical angajat în condiții speciale, fără concurs, pe perioada stării de urgență, nu va beneficia de contracte pe durată nedeterminată.

„Este nelegal și imoral ca persoanele care au fost angajate fără participarea la un concurs să beneficieze de transformarea contractelor pe durată determinată în contracte pe durată nedeterminată. Măsurile derogatorii determinate de situația excepțională trebuie să inceteze la încetarea stării care le-a determinat”, spun parlamentarii.

S-a abrogat articolul următor din lege: „La articolul 3, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alin.(3), cu următorul cuprins: „(3) În cazul personalului medical angajat în condițiile alin.(1) în unități sanitare, pe secțiile desemnate să asigure asistență medicală pacienților cu COVID-19, la încetarea contractului individual de muncă încheiat pe perioadă determinată, unitatea medicală va încheia contracte de muncă pe durată nedeterminată. Contractul individual de muncă este încheiat înainte de împlinirea termenului prevăzut la alin.(2), la exprimarea acordului din partea angajatului în cauză.”

Citește și: 15 motive legale pentru ieșirea din localitate: Guvernul a emis REGULILE din starea de alertă / LISTA COMPLETĂ .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.