Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură încasată de procurori: Un fost primar a scăpat de controlul judiciar

ciocanel judecator

Fostul primar al comunei Şelimbăr, Daniel Maricuţa, acuzat de fapte de corupţie, a scăpat de măsura controlului judiciar, în urma unei decizii definitive a Curţii de Apel (CA) Alba Iulia. Potrivit deciziei afişate marţi pe portalul CA Alba Iulia, instanţa a admis plângerea formulată de fostul edil împotriva ordonanţei procurorului DNA şi a constatat încetarea de drept a măsurii controlului judiciar.

"Constată că au încetat faţă de inculpatul Maricuţa Ioan Daniel efectele ordonanţei procurorului din data de 22.07.2016, dată în dosarul nr. 40/P/2014, prin care s-a dispus prelungirea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile. Dispune comunicarea prezentei, de îndată, inculpatului şi tuturor instituţiilor cu atribuţii în executarea măsurii controlului judiciar", se arată în hotărârea CA Alba Iulia. Decizia pronunţată în camera de consiliu este definitivă. Maricuţa a formulat iniţial plângerea la Tribunalul Sibiu, instanţă care şi-a declinat competenţa de soluţionare în favoarea CA Alba Iulia.

El a fost reţinut de procurori în 25 noiembrie 2015, aflându-se apoi în arest la domiciliu timp de şase luni. Instanţa a respins atunci arestarea preventivă, deoarece faptele pe care procurorii i le impută ar fi fost comise cu mult timp în urmă, iar edilul nu ar reprezenta un pericol public. Fostul edil este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, în formă continuată, luare de mită şi spălare de bani în forma instigării. Potrivit DNA, începând cu anul 2000, Maricuţa, în calitate de primar al comunei Şelimbăr, a constituit, împreună cu Elena Scumpu, secretarul comunei, şi cu alte două persoane, o grupare infracţională ce avea ca scop dobândirea unor terenuri cu valoare de piaţă mare, situate pe raza comunei, prin încălcarea dispoziţiilor legale şi prin nesocotirea drepturilor legale ale altor persoane, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.