Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru AUR și USR - Noile sancțiuni din Regulamentul Camerei Deputaților, declarate constituționale de către CCR

Facebook
George Simion Virgil Popescu

Gabriel Andronache, liderul grupului parlamentar al deputaţilor PNL, anunță că noile sancţiuni din Regulamentul Camerei Deputaţilor au fost declarate constituţionale de către Curtea Constituţională. Astfel, pentru injurii, violenţă fizică sau verbală, hărţuirea colegilor cu telefonul sau pentru punerea în pericol a bunei funcţionări a autorităţii publice legislative parlamentarii pot rămâne fără jumătate din indemnizaţie, pot fi evacuaţi din sala de şedinţe şi pot rămâne fără logistică la nivelul grupului parlamentar pentru o perioadă de 6 luni.

”Agresivii din Parlament vor putea fi sancţionaţi pe măsura comportamentului lor impardonabil”, spune Andronache.
Liderul deputaţilor PNL afirmă că, ”de acum pentru injurii, violenţă fizică sau verbală, hărţuirea colegilor deputaţi cu telefonul sau pentru punerea în pericol a bunei funcţionări a autorităţii publice legislative parlamentarii pot rămâne fără jumătate din indemnizaţie, pot fi evacuaţi din sala de şedinţe, pot rămâne fără logistică la nivelul grupului parlamentar pentru o perioadă de 6 luni.
”Sunt, în sfârşit, instrumente adecvate pentru a elimina haosul din ultimele luni existent în sala de şedinţe şi pentru a readuce conduita parlamentară în limitele decenţei! Îi incurajăm pe colegii senatori să îşi modifice Regulamentul! Chiar e necesar!”, a mai scris Andronache.
În februarie, deputaţii au votat mai multe modificări propuse la Regulamentul Camerei, în urma agresiunii liderului AUR George Simion, la adresa ministrului Energiei, Virgil Popescu, de la dezbaterea moţiunii simple.
Propunerile venite din partea partidelor prevedeau interzicerea filmărilor live în plen precum şi expunerea de bannere, iar injuriile şi calomniile, la adresa aleşilor, se pedepseşte cu evacuarea dfin sală şi cu tăierea indemnizaţiei precum şi a dreptului de a vorbi în plen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.