Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru Cîțu, de la Bruxelles. Ursula von der Leyen îi scrie lui Ciolacu și îi dă dreptate

Guvernul Romaniei
citu ursula

Ursula von der Leyen răspunde scrisorii adresate de  Marcel Ciolacu și confirmă îngrijorările PSD cu privire la modul în care Guvernul Cîțu a împărțit bugetul pe anul 2021, intervine în funcționarea Avocatului Poporului și a gândit Planului Național de Redresare și Reziliență.

În scrisoare, președintele Comisiei Europene atrage atenția că derogările de la Tratatul fiscal nu pot fi folosite drept o justificare pentru creșterea uriașă a datoriei publice și precizează că autoritățile de la București trebuie să regândească politicile fiscale pe termen mediu pentru a asigura sustenabilitatea datoriilor, sporind în același timp investițiile.

Ursula von der Leyen intervine și în modul în care puterea de la București vrea să schimbe Avocatul Poporului și atrage atenția că deși numirea și eliberarea din funcție a acestuia este o prerogativă a Parlamentului român, acest lucru trebuie făcut prin dialog și consens pentru respectarea practicilor europene în materia statului de drept.

Nici modul în care a fost alcătuit Planul Național de Redresare și Reziliență nu a fost uitat. Ursula von der Leyen reamintește că la elaborarea PNRR trebuie să participe toți actorii relevanți din societate: autorități centrale și locale, organizații patronale și sindicale, societate civilă, iar contribuțiile acestora să se regăsească în document.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis în luna martie o scrisoare către președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, prin care atrăgea atenția asupra derapajelor nedemocratice ale actualului Guvern manifestate prin politizarea fondurilor publice, a finanțării europene și a funcțiilor publice din România.

Răspunsul preşedintelui Comisiei Europene, AICI! (.pdf)


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.