Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru Donald Trump - Alegătorii republicani cred știrile cu privire la jignirile aduse militarilor americani

Tha New York Times
Donald Trump

Jumătate dintre americani cred ştirile de presă despre jignirile aduse de preşedintele Donald Trump militarilor, dar electoratul republican nu şi-a schimbat intenţia de a-l vota, arată un sondaj de opinie Reuters/Ipsos ale cărui rezultate au fost publicate joi potriit Agerpres.

Donald Trump a dezminţit că i-ar fi numit pe infanteriştii marini americani 'suckers' (fraieri) şi că - aşa cum a scris revista The Atlantic - s-ar fi referit la americanii dintr-un cimitir militar din Europa ca 'losers' (învinşi, păguboşi).

Sondajul arată însă că ştirile nu i-au influenţat pe alegătorii republicani, iar opinia lor despre preşedinte nu este mai puţin favorabilă. Aşa cum s-a întâmplat şi cu ocazia altor evenimente nefavorabile, cum ar fi încercarea Camerei Reprezentanţilor de a-l destitui, cei care l-au susţinut pe Trump înainte de a ajunge la Casa Albă nu au fost influenţaţi.

În general, dezaprobarea publică faţă de preşedinte a crescut puţin de săptămâna trecută.

La sondajul efectuat marţi şi miercuri 58% din republicani şi independenţii cu preferinţe republicane au declarat că presupusele comentarii ale lui Trump nu le-au schimbat decizia de a-l vota. Alţi 18% din categoria respectivă de alegători susţin că acum sunt mai înclinaţi să îl realeagă în noiembrie, iar 14% - că sunt mai puţin hotărâţi în acest sens. Restul de 10% sunt indecişi.

Rezultatele mai arată că 85% din republicani au o impresie favorabilă despre Donald Trump - aproximativ aceeaşi proporţie ca şi săptămâna trecută, iar 84% îl vor vota; doar 8% vor opta pentru contracandidat, fostul vicepreşedinte democrat Joe Biden.

La nivel naţional, în opţiunile întregului electorat american, Biden este cotat cu 12 puncte procentuale mai bine decât Trump.

Sondajul Reuters/Ipsos a fost făcut online, în limba engleză, pe un eşantion de 1.004 adulţi americani, dintre care 855 de alegători înregistraţi. Marja de eroare este de aproximativ 4 puncte procentuale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.