Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LOVITURĂ pentru Gabriel Oprea: Decizia luată de judecători

Inquam Photos / Octav Ganea
Gabriel Oprea DNA

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins miercuri contestaţia depusă de Gabriel Oprea şi au dispus începerea judecării pe fond în dosarul în care fostul vicepremier este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu cheltuirea unor sume din bugetul DIPI.

Magistraţii au respins atât contestaţia lui Gabriel Oprea, cât şi pe cele depuse de ceilalţi inculpaţi, fiind menţinută o decizie a unui alt complet de la ÎCCJ din 19 octombrie 2016. La acea dată, judecătorii respinseseră toate cererile şi excepţiile ridicate în dosar.

Citește și: A promis că va face sex cu cei care au votat NU la referendum: Din 19 milioane, a rezolvat 400, deja / VIDEO HOT

Decizia instanţei este definitivă şi urmează ca magistraţii să stabilească un termen pentru începerea judecării pe fond a dosarului.

Iată minuta ședinței de judecată:

”Contestator OPREA GABRIEL

Contestator NICOLAE GHEORGHE

Contestator ZĂRNICĂ NELU

Contestator MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

Contestator DEPARTAMENTUL DE INFORMAŢII ŞI PROTECŢIE INTERNĂ

Respinge ca nefondate contestaţiile formulate de părţile responsaile civilmente MAI şi DIPI şi de inculpaţii Oprea, Nicolae şi Zărnică. Definitivă.”, au anunțat judecătorii.

Citește și: STUDIU Cuplurile obeze au șanse cu până la 59% mai mici de a face copii

În luna mai a anului trecut, Gabriel Oprea a fost trimis în judecată de procurorii DNA în dosarul privind Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă, fiind acuzat de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

În dosar au mai fost deferiţi justiţiei: Gheorghe Nicolae - chestor principal de poliţie, la data faptelor şef al DIPI, pentru complicitate la abuz în serviciu şi pentru două infracţiuni de deturnare de fonduri, dintre care una în formă continuată, Gabriel-Nicolae Pavel - comisar-şef de poliţie, la data faptei şef al Serviciului Juridic din DIPI, pentru complicitate la abuz în serviciu, Nelu Zărnică - chestor principal, subsecretar de stat la data faptei, şi Marian-Dănuţ Iacob - comisar-şef de poliţie, şeful unei structuri administrative la data faptei, ambii pentru deturnare de fonduri, în formă continuată.

Citește și: UDMR, invitată la guvernare. Care sunt mizele mișcării

Potrivit DNA, Oprea, cu ajutorul lui Nicolae şi Pavel, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale DIPI şi a aprobat achiziţia unui autoturism Audi A8, în scopul declarat al asigurării protecţiei demnitarilor.

"Acest lucru s-a realizat cu încălcarea prevederilor legale care limitează achiziţionarea autovehiculelor din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne strict la situaţii legate de folosirea lor în activităţi de urmărire penală a infracţiunilor de corupţie. Ca urmare a încălcării atribuţiilor de serviciu, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 410.000 lei, iar DIPI a beneficiat de dotarea cu bunurile respective, în valoare de 91.295,73 euro, folosul fiind necuvenit în raport cu destinaţia legală a fondurilor operative", susţin procurorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.