Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru Guvern: UDMR nu vrea legislație post-Caracal prin OUG

kelemen-hunor

UDMR este de acord cu înăsprirea pedepselor pentru infracțiuni contra persoanei, care să ajungă chiar până la închisoare pe viață în anumite cazuri, dar nu prin ordonanță de urgență dată de guvern, ci în urma unor dezbateri în Parlament, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că toată clasa politică trebuie să dea un răspuns după situația de la Caracal, în Parlament, nu ministrul Justiției, Ana Birchall, pe persoană fizică sau pe persoană publică.

„Este o stare emoțioală, de așteptare, după Caracal, din partea oamenilor și bănuiesc că doamna ministru Birchall vrea să dea un răspuns foarte urgent la această așteptare, ceea ce este bine. În ceea ce privește înăsprirea pedepselor pentru aceste infracțiuni violente contra persoanei sunt de acord și aș susține oricând pedepse mai mari, mai lungi de închisoare, chiar mergând până la închisoare pe viață în anumite situații. Dar vreau, totodată, să rămân fidel principiului pe care l-am expus de mai multe ori, și anume fără OUG, ci prin modificarea legislației în Parlament, în urma unor dezbateri parlamentare. Toată clasa politică trebuie să dăm un răspuns, nu doamna Birchall pe persoană fizică sau pe persoană publică, ocupanta unei funcții, ci Parlamentul. Legislația penală trebuie făcută în Parlament. Deci suntem de acord cu înăsprirea pedepselor, dar nu prin OUG”, a declarat Kelemen.

Potrivit acestuia, întotdeauna se vor găsi pretexte, mai mult sau mai puțin solide, pentru emiterea unei OUG.

„Ministerul Justiției să vină cu propunerea legislativă și sunt convins că Parlamentul, în maximum trei săptămâni, va legifera și va înăspri pedepsele. Cred că și în această situație, oricât de urgentă este și oricât de mare este așteptarea din partea oamenilor, trei săptămâni nu schimbă problema. Mai sunt și alte măsuri care trebuie luate și gândite în alte zone și care vizează alte instituții, autoritățile locale și transportul public și care privesc situația în care un minor se urcă într-o mașină necunoscută sau cunoscută, pentru a merge de la domiciliu la școală”, a spus președintele UDMR.

Citește și: LISTA noilor miniștri PSD: surprize mari în CEX .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.