Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru Hillary Clinton: Informații noi în ancheta FBI care o vizează

Hillary Clinton

Aproximativ 15% din cele 551 de e-mailuri ale fostului secretar de stat american Hillary Clinton au fost declarate documente "confidenţiale" şi "secrete", a informat sâmbătă Departamentul de Stat, o afacere care afectează campania electorală a fostei Prime Doamne şi care este anchetată de FBI, relatează AFP, potrivit Agerpres.

După cum a fost obligat de justiţie, ministerul american de externe a publicat online sâmbătă 551 de mesaje electronice ale fostului secretar de stat, în total 1.012 pagini de documente trimise sau primite de pe un cont privat în perioada în care Hillary Clinton trebuia, în principiu, să utilizeze un cont guvernamental. 

Din vara lui 2015, Departamentul de Stat a făcut publice aproape 46.000 de pagini de mesaje dintr-un total de 55.00 de pagini care ar trebui publicate integral până la sfârşitul lunii februarie. 

Din cele 551 de e-mailuri de sâmbătă, "fragmente din 84 au fost reconsiderate", dintre care "81 la nivel confidenţial", nivelul cel mai scăzut al clasificării, iar "trei la nivel secret", a detaliat un oficial din cadrul ministerului. 

Acest responsabil din cadrul Departamentului de Stat a precizat că din lotul de sâmbătă niciun document "nu a fost declarat top secret", cel mai înalt nivel de clasificare numit secret de apărare. 

La sfârşitul lunii ianuarie, ministerul a refuzat să divulge conţinutul a 22 de e-mailuri trimise sau primite de Hillary Clinton care ulterior au fost clasificate "top secret". 

Diplomaţia americană, stânjenită de această afacere care o afectează pe Hillary Clinton - secretar de stat între 2009 şi 2013 -, a precizat la fiecare publicare de documente că reconsiderarea conţinutului s-a făcut ulterior după o atentă analiză, e-mailurile nefiind considerate "confidenţiale" la data trimiterii lor. 

La începutul lui februarie, FBI a confirmat oficial că desfăşoară o anchetă legată de mesageria privată a d-nei Clinton, Partidul Republican văzând în aceasta dovada că adversara lor democrată este descalificată pentru a candida la preşedinţia ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.