Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru Livia Stanciu! Decizia de condamnare a primarului Gutău, anulată de ÎCCJ

livia Stanciu

Magistrații ÎCCJ au admis cererea de revizuire formulată de primarul Mircia Gutău, desființând decizia de condamnare a acestuia, pe care completul Liviei Stanciu o administrase în 2010, anunță Antena 3 care citează luju.ro. Decizia Înaltei Curți este definitivă.

MINUTA:

”Admite cererea în temeiul art. 465 ALIN 11 LIT. B CPP de revizuire formulată de revizuentul Gutău Mircia împotriva deciziei penale 273/27.01.2010 a Înaltei Curți pronunțată în dosarul 698/57/2008.
Desființează decizia penală numai cu privire la revizuentul Gutău Mircia și dispune rejudecarea cauzei de către instanța de recurs, fixează termen la data de 14 mai 2018 cu citarea părților. Decizia este definitivă.”

Lovitură GREA! Judecătorii CCR au DECIS: Comisia SPP, NECONSTITUŢIONALĂ / UPDATE

Amintim că Mircia Gutău a câștigat la CEDO, iar hotărârea consfințește nelegalitatea hotărârii de la ICCJ de condamnare a primarului.
”Din punct de vedere procedural, hotărârea CEDO consfințește nelegalitatea hotărârii de la ICCJ de condamnare. Hotărârea CEDO deschide calea unei posibile acțiuni în revizuire a hotărârii de condamnare. CEDO nu poate să desființeze hotârârea de condamnare, care se poate face pe calea unei acțiuni de revizuire. Intentarea unui proces cu tot ce înseamnă el.
Această acțiune în revizuire se poate face în 3 luni de zile de la data publicării hotărârii CEDO în Monitorul Oficial. Acțiunea se depune la instanța, a cărei hotărâre se atacă, adică la Înalta Curte, iar hotârârea care se va pronunța este definitivă. Va fi un proces în toată regula, finalizat cu o decizie, prin care se poate admite sau respinge cererea de revizuire. În opinia mea, ar trebui admisă cererea și desființată hotărârea de condamnare, eventualitate în care practic se reia rejudecarea recursului DNA”, a declarat avocatul Octavian Fieroiu pentru Vocea Vâlcii...

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.