Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru samsari: Cum se va schimba legea în mod radical și cum vor putea fi cumpărate mașinile pe viitor

masini

După ani în care au făcut legea pe piaţa auto, samsarii de maşini intra în vizorul autorităţilor. 41 de deputaţi şi senatori vor să modifice Codul Fiscal astfel încât doar firmele să poată să cumpere maşini la mâna a doua de peste hotare.

Mai mult, persoanele fizice vor avea voie să achiziţioneze un singur autoturism second hand, odată la doi ani. Cu un val record de înmatriculări înregistrat anul trecut, ţara noastră este cu mult sub media europeană în ceea ce priveşte ponderea autoturismelor noi în parcul auto, anunță Știrileprotv.ro.

Citește și: Șefa ÎCCJ a RĂBUFNIT la bilanțul Ministerului Public: 'Aceasta este realitatea, nimeni nu s-a gândut să îndrepte această strâmbătate din justiție'

Dacă proiectul va deveni lege, persoanele fizice pot cumpăra o dată la doi ani o singură maşină la mâna a doua. Iar comercializarea maşinilor second hand cumpărate din afara ţării şi revândute în România urmează să fie făcută doar de persoanele juridice, cu plata taxelor la stat.

Modificările propuse de parlamentari vin în contextul în care, susţin aceştia, sunt foarte mulţi samasari de maşini care “fentează” statul când vine vorba de plata taxelor la ANAF. Mai precis, deputaţii şi senatorii susţin că cei care aduc maşini la mâna a doua din afara ţării nu plătesc TVA nici impozit pe profit.

Maşinile la mâna a doua ne-au invadat la începutul lui 2017, după ce a fost eliminat timbrul de mediu. Peste un milion de maşini au fost înmatriculate anul trecut în România iar mai bine de jumătate sunt second hand aduse din străinătate. Datele oficiale arata ca vechimea medie a acestor autoturisme depăşeşte 13 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.