Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru şeful Consiliului Judeţean Arad: Nu poate reveni în funcţie

judecatori

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean (CJ) Arad, Ioţcu Petru Nicolae, nu-şi poate relua funcţia, după ce judecătorii Tribunalului Timiş au respins, miercuri, cererea sa de a fi scos de sub controlul judiciar şi de a i se permite să-şi reia mandatul. Cauza a fost amânată pentru data de 16 martie.

'Completul respinge cererea de revocare a controlului judiciar formulată de inculpatul I.P.N. (Ioţcu Petru Nicolae, n.r.), prin apărători aleşi, ca nefondată. Respinge cererea de modificare a măsurii controlului judiciar a inculpatului I.P.N. în sensul de înlăturare a obligaţiei de a nu exercita profesia, meseria sau de a nu desfăşura activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta. Menţine măsura controlului judiciar a inculpatului I.P.N., dispusă prin Încheierea din 06.10.2015 a Tribunalului Timiş, urmând ca legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar să fie verificate din nou, înainte de expirarea termenului de 60 de zile prevăzut de lege, respectiv data de 23.04.2016', se arată în încheierea scurtă a Tribunalului Timiş, dată miercuri. Soluţia cu privire la măsura preventivă poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare. Ioţcu Petru Nicolae este judecat de Tribunalul Timiş într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă.

La termenul de miercuri au fost audiaţi mai mulţi martori, reprezentanţi ai firmei furnizoare de aparatură medicală care a câştigat licitaţia pe care Ioţcu ar fi dat-o cu dedicaţie. De asemenea, a fost audiat şi şoferul lui Ioţcu, din perioada în care era preşedinte de CJ. La termenul din 16 martie se vor prezenta şi ceilalţi martori, unul dintre ei urmând să fie adus cu mandat, întrucât nu s-a prezentat prin citare. La solicitarea lui Ioţcu şi a avocaţilor acestuia de a fi scos de sub controlul judiciar, procurorul de caz s-a opus, argumentând că 'nu a apărut o stare de fapt care să fie favorabilă inculpatului, ci dimpotrivă, temeiurile avute în vedere se menţin'. Acuzarea a mai arătat şi că până în momentul de faţă al procesului nu au fost audiaţi martorii-cheie, 'cei audiaţi astăzi relatând doar generalităţi care nu sunt de natură a schimba (situaţia, n.r.) nici în favoarea, nici în defavoarea inculpaţilor. Măsurile să se menţină, în continuare'.

Avocaţii au cerut scoaterea de sub control judiciar, întrucât 'inculpatul s-a aflat sub măsuri succesive tot mai atenuate, de la arest preventiv la arest la domiciliu şi apoi control judiciar şi există dovezi că buna desfăşurare a procesului nu poate fi impietată. Ar fi o sinucidere judiciară a lui Ioţcu să încerce să discute cu martorii', a arătat apărarea. Totuşi, ei au cerut ca dacă se va menţine măsura preventivă a controlului judiciar, să i se îngăduie să-şi exercite 'dreptul constituţional' prin care a fost ales de către un bazin electoral şi să i se permită dreptul de a reveni în funcţia de preşedinte al CJ Arad. La rândul său, Ioţcu le-a spus magistraţilor că chiar dacă va reveni în funcţia de lider al CJ Arad, nu va mai putea candidat pentru un nou mandat, întrucât statutul partidului nu-i permite acest lucru, fiind inculpat. În iulie 2015, Nicolae Ioţcu a fost prins în flagrant de procurorii DNA în timp ce primea 10.000 de euro mită, dar ulterior încadrarea faptei de către magistraţi a fost aceea de trafic de influenţă, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.