Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LOVITURĂ Procurorii japonezi ar putea construi un nou dosar penal împotriva lui fostului președinte al Nissan

nissanusa.com
nissan

Procurorii japonezi ar putea construi un nou dosar penal împotriva fostului preşedinte al Nissan Carlos Ghosn, pentru subestimarea remuneraţiei sale cu 3 miliarde de yeni (27 milioane dolari) obţinută în decurs de trei ani, începând cu 2015, a relatat vineri publicaţia Asahi, citată de Reuters, scrue News.ro.

Ghosn şi un alt fost director al Nissan, GregKelly, sunt cercetaţi în prezent pentru că ar fi conspirat pentru a subestima remuneraţia lui Ghost la circa jumătate din valoarea reală de 10 miliarde de yeni (88 milioane dolari), venituri obţinute într-o perioadă de cinci ani, începând cu anul fiscal 2010.

În total, Ghosn şi-a subestimat veniturile declarate cu circa 8 miliarde de yeni, pe parcursul a opt ani, până în anul fiscal încheiat în martie, a relatat publicaţia japoneză, fără să menţioneze sursa informaţiei.

Asahi nu a precizat dacă noul dosar penal se va referi şi la Kelly.

Ghosn şi Kelly au fost arestaţi şi concediaţi din funcţiile deţinute la Nissan, în această săptămână, în urma acuzaţiilor de ilegalităţi financiare.

Citește și: Viorica Dăncilă îl SOMEAZĂ pe Klaus Iohannis să își bage mințile în cap: Să își schimbe atitudinea în acord cu prerogativele constituționale .

Un nou dosar împotriva lui Ghosn ar face ca acesta să poată fi rearestat, potrivit Asahi.

Cei doi sunt în continuare în custodia autorităţilor, aşa că niciunul nu a putut să se apere public.Reuters nu a putut să îi contacteze, iar avocatul lui Ghosn, Motonari Otsuru, fost procuror în Japonia, nu a fost disponibil pwntru comentarii.

Nici reprezentanţii procuraturii districtului Tokyo nu au putut fi contactaţi, în Japonia fiind o sărbătoare publică, iar reprezentanţii Nissan au refuzat să comenteze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.