Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitura supremă pentru Ion Iliescu: Marian Ceaușescu povestește cum l-a lăsat fără certificat de revoluțional

marian ceausescu

Protestatarul Marian Ceușescu susține că el a stat în spatele proiectului prin care se cere retragerea calității de revoluționar a lui Ion Iliescu. Ceaușescu spune că inițial niciun politician nu a vrut să se implice, însă că până la urmă l-a convins pe liberalul Florin Roman.

"Am reușit retragerea certificatului de revoluționar lui Ion Iliescu împreună cu Asociația 21 Decembrie 1989, prin președintele asociației, Doru Mărieș. Totul a început în urmă cu ani de zile. M-am chinuit să vorbesc cu foarte mulți deputați, ca să depunem un proiect de lege. Nimeni nu a vrut, au spus că nu se bagă. A fost o discuție despre Iliescu și foarte mulți secretari de stat de la SSpR (n.r. - Secretariatul de stat pentru Revoluționari) au spus că nu vor face așa ceva.

Singurul care a avut curajul și care a spus că da, este de acord, a fost Adrian Sanda. Dar, după ce s-a întâmplat ce s-a întâmplat – că a fost reținut pentru anumite acuzații – în 2020 m-am hotărât să fac eu un proiect de lege. L-am inițiat eu și i l-am dat deputatului Florin Roman de la PNL, pe care l-am rugat să-l depună în Parlament. El l-a depus în data de 4.01.2021 și a avut numărul 1, adică a fost primul proiect depus la Secretariatul Camerei Deputaților. Acest proiect prevedea ca persoanele care au făcut parte din conducerea Partidului Comunist Român între anii 1947-1989, cei care au făcut parte din aparatele represive – Securitate, Armată, Miliție, Gărzile Patriotice – să nu aibă dreptul să fie revoluționari. Că nu putea să fie revoluționar cel care a făcut parte din conducerea PCR sau acei securiști sau milițieni care au tras în noi. Avem încă mulți milițieni sau securiști care sunt revoluționari", a declarat Marian Ceaușescu pentru Ziare.com.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.