Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LOVITURĂ uriașă pentru Barack Obama: E SCANDAL în America

obama

Preşedintele american Barack Obama a primit joi o grea lovitură din partea Curţii Supreme de Justiţie a SUA, care i-a blocat de facto planul privind imigraţia, ce ar fi permis mai multor milioane de imigranţi ilegali să obţină permise de muncă în SUA şi să evite expulzarea, transmit agenţiile AFP şi Reuters.

Ignorând opinia Congresului, care a votat de mai multe ori împotriva revizuirii legislaţiei privind imigraţia, preşedintele Obama a anunţat în luna noiembrie 2014 un program menit să asigure circa 4,7 milioane de imigranţi clandestini că nu vor fi expulzaţi înapoi către ţările lor de origine.

Citește și: Proorocire ÎNSPĂIMÂNTĂTOARE despre România: Vine URGIA

Liderul de la Casa Albă a emis atunci un decret pentru aplicarea acestui plan. Dar la iniţiativa statului Texas şi a guvernatorului republican al acestuia, Greg Abbott, mai mult de jumătate dintre statele federale americane au dat Administraţia de la Washington în judecată, în plângerea înaintată justiţiei susţinându-se că Obama şi-a depăşit atribuţiile stabilite prin Constituţie. În luna februarie 2015, instanţa a decis suspendarea aplicării decretului până când justiţia va emite o hotărâre definitivă.

Totuşi, Curtea Supremă de Justiţie nu a putut lua joi o decizie definitivă în acest caz, întrucât patru dintre cei opt judecători au susţinut validarea decretului emis de Obama, iar ceilalţi patru au avut o opinie contrară, situaţie la care s-a ajuns în urma decesului celui de-al nouălea membru al Curţii, care ar fi putut înclina balanţa într-o parte sau alta, scrie agerpres.ro.

Citește și: Moise nu mai desparte marea, desparte societatea

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.